Ines Turk so ob zmagi nadeli zlato lento Lepe sosede 2007. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Ines Turk so ob zmagi nadeli zlato lento Lepe sosede 2007. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Ines Turk
Zmagovalka je za nas pozirala pred objektivom in pred svojim novim jeklenim lepotcem. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Nina Kohne
Drugo spremljevalko Nino Kohne imajo fotografski objektivi in kamera najraje, saj je postala mis fotogeničnosti. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Razglasitev Lepe sosede 2007

Žirijo je najbolj prepričala 18-letna Ines Turk iz Šmarja pri Jelšah. Zmagovalka je v dar prejela čudovit rdeč avtomobil znamke Peugeot. Posebej za MMC nam je povedala, da je zmage izredno vesela, še posebej zato, ker so bila vsa dekleta izredno lepa, pričakovano pa je izrazila veselje nad glavno nagrado.

V ospredju so bile plavolaske
Krono je zmagovalki podelila nekdanja mis Slovenije in znanka tovrstnih izborov Sanja Grohar. Letos lahko govorimo o popolnem zmagoslavju plavolask, saj so vse lepotne nazive odnesle prav one. Tako je naziv za obraz komercialne televizije, ki je skupaj z enim izmed razvedrilnih tednikov organizirala prireditev, po številu glasov osvojila Tina Kadunc, prva spremljevalka je postala Polona Golob, druga pa Nina Kohne. Ta je osvojila tudi naziv za najbolj fotogenično tekmovalko.

Lepa soseda letos že desetič
Prireditev sta vodila Adel Djutović in Živa Vadnov, na odru pa se jima je občasno pridružila tudi lanska zmagovalka tega tekmovanja Katja Majhenič. Izbor je letos jubilejno potekal že desetič, zato so se prireditelji potrudili in na enem mestu zbrali obraze, ki so slavili na preteklih izborih - tako smo videli Ivo Štefanič, Nežo Marolt in druga dekleta.

Deset izbrank, ki so se potegovale za lepotno lento, se je na odru najprej pojavilo v sproščenih seksi črno-rdečih kombinacijah oblačil, s katerimi so se predstavile žiriji in občinstvu v dvorani in pred malimi zasloni. Tako prvi kot drugi izhod sta bila v znamenju "letaliških postopkov", Katja Majhenič je v vlogi glavne stevardese dajala kandidatkam in občinstvu napotke, sam oder pa je simboliziral pristajalno stezo. Tako se je v vlogi letališkega kontrolorja znašel tudi Adel, ki je kandidatke, najprej odete v posebna črna pregrinjala, pregledal z rentgenom. Da morebiti lepotice ne bi kaj skrivale, so pregrinjala odvrgle in se po odru sprehodile v belem spodnjem perilu. Tretji izhod je potekal v elegantnih belih oblekah, v katerih so se kandidatke pomerile tudi pri odgovarjanju na vprašanja obeh voditeljev, ki so npr. glasila: "Katere tri sestavine vsebuje orehova potica?", ali pa "Katera igralka bi te zaigrala v avtobiografskem filmu?".

Veliko glasbenih gostov
Za popestritev so poskrbeli številni glasbeni gostje, od Kristine, ki na pevskem odru šele dobro začenja svojo pot, do pevsko že uveljavljenih Rebeka Dremelj, Natalije Verboten in Saše Lendero. S tem pa pevk še ni bilo konec, saj so se na odru zvrstile še Špelca, Nuška Drašček, Manca Špik in Monika Pučelj. Za najbolj živahne ritme je poskrbela Karma.

Med povabljenci smo v dvorani opazili tudi nekaj znanih obrazov. Tako nam ni ušel niti ljubitelj tovrstnih izborov, lepih deklet, cvička, plavanja in še česa, Martin Strel; pri sproščujočem pogovoru smo ujeli zdaj že bivšo kandidatko za predsednico Slovenije Moniko Piberl, izboru se ni izognil niti član skupine Victory Miki Vlahović.

Poglejte si nekaj utrinkov z včerajšnje prireditve.

Jure Rejec


Razglasitev Lepe sosede 2007
Adel Djutović in Živa Vadnov sta sproščeno vodila prireditev. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Vsestranska Rebeka Dremelj, ki je znana, da je zelo dobro unovčila svoj naziv mis Slovenije, je zapela dve pesmi. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Dekleta so najprej nastopila oblečena v kombinaciji rdeče in črne barve. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Prireditev je s svojim glasom (in stasom) popestrila tudi Natalija Verboten. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Drugi izhod je bil prava paša za oči. Črna ogrinjala so se izkazala za popolnoma odveč. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Dekleta so imela veliko poguma, da so razgalila svoja telesa. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Manca Špik je bila oblečena v čudovito obleko v stilu temperamentnega flamenka. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
V tretjem izhodu so dekleta nastopila v belih oblekah. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Poznejša zmagovalka Ines Turk še pred slovesno razglasitvijo ni kazala znakov živčnosti. Foto: RTV SLO
Obraz organizatorja po glasovanju je postala Tina Kadunc. Na sliki s Sanjo Grohar. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec
Vse zmagovalke Lepe soseda 2007 na enem mestu. Od leve proti desni: druga spremljevalka Nina Kohne, zmagovalka Ines Turk, prva spremljevalka Polona Golob in obraz komercialne televizije Tina Kadunc. Foto: RTV SLO/ Jure Rejec