Dobitnik viktorja za popularno medijsko osebnost, Jože Činč, se je s svojimi izjavami marsikomu zameril. Foto: RTV SLO
Dobitnik viktorja za popularno medijsko osebnost, Jože Činč, se je s svojimi izjavami marsikomu zameril. Foto: RTV SLO
Marko Potrč
Marku Potrču je viktorja odnesel kolega z radia Hit, Robert Pečnik - Pečo. Foto: RTV SLO
Anžej Dežan in Maša Kljun
Anžej Dežan s sovoditeljico oddaje Jasno in glasno, Mašo Kljun. Navdušena sta bila že z nominacijo. Foto: RTV SLO

Najpopularnejši med televizijskimi osebnostmi, Jože Činč je že pred podelitvijo povedal, da vedno stoji za vsem, kar reče, zagotovo pa bo s svojimi provokativnimi izjavami nadaljeval tudi z viktorjem v žepu.

Med radijskimi viktorji je popolnoma prevladal radio Hit, saj so dobili viktorja popularnosti za radijsko postajo, voditelj jutranje oddaje na tem radiu, Robert Pečnik - Pečo pa je postal še najpopularnejša radijska osebnost. Hitovci so ob zmagi napovedali veliko zabavo v lokalu nasproti radia. V isti kategoriji je bil nominiran tudi Marko Potrč, ki viktorja sicer ni pričakoval, je pa v šali dejal, da bo »častil na afterpartyju«, če kipec slučajno dobi.

Saša Hribarja na podelitvi ni bilo
Ustvarjalci oddaje Hri-bar so bili zaradi odsotnosti voditelja Saša Hribarja, ki je zmagal v kategoriji voditelja zabavne tv-oddaje, v svojih izjavah skromni, povedali so le, da bodo zaradi viktorja vnaprej delali še z večjo vnemo.

Zmagovalca letošnje in lanske Eme nista razočarana
Omar Naber, ki je bil nominiran za najpopularnejšega glasbenega izvajalca je za MMC povedal: »Čisto nič nisem razočaran, viktorja tudi nisem pričakoval. Ker je od mojega uspeha minilo že celo leto, sem pričakoval, da ga bo dobila Neisha.«

Anžej Dežan skupaj z Mašo Kljun vodi oddajo Jasno in Glasno, ki je bila nominirana za najboljšo otroško in mladinsko oddajo. Anžej pa je bil nominiran tudi za najobetavnejšo medijsko osebnost. Viktorja ni dobil v nobeni kategoriji, po prireditvi pa je povedal: »Mislim, da je nominacija en velik kompliment zame osebno in za oddajo Jasno in glasno, prvič po osmih letih je bila oddaja nominirana. Bil je že skrajni čas, kar se oddaje tiče. Všeč mi je, ker je to nominacija strokovne žirije. Kar se tiče splošnega vzdušja pa sem kar malo razočaran, ker se mi zdi, da je bila Televizija Slovenija oškodovana v več kot enem pogledu.«

Je pa viktorja za najboljšo otroško in mladinsko oddajo prejela druga oddaja Televizije Slovenija, to je Knjiga mene briga, katere ustvarjalci in voditelji so povedali, da bi se v oddaji po dveh viktorjih zapored lahko zgodile kakšne spremembe. Želijo si preureditev scene in mogoče malo daljšo oddajo.