Maši Kljun je najbolj žal Mitje Petkovška, o katerem pravi, da je zelo fejst fant. Foto: RTV SLO/Gregor Dinghauser
Maši Kljun je najbolj žal Mitje Petkovška, o katerem pravi, da je zelo fejst fant. Foto: RTV SLO/Gregor Dinghauser
Furman: Moj žegen je pomagal
Modic: profesionalni šport je kemija
Maša - v Londonu tudi Petkovšek

Televizijski obraz Maša Kljun nam je na prvo vprašanje, če je kaj spremljala olimpijski cirkus, odgovorila, "da je zelo veliko spremljala olimpijske igre". Najbolj so jo pred televizijski sprejemnik pritegnili slovenski nastopi in atletika.

Pričakovala je manj medalj, zato je neskončno vesela, da smo jih osvojili kar pet, a je dodala: "Zelo mi je žal, da je zmanjkala ta šesta od Mitje Petkovška, ker je zelo fejst fant, tako da mi je zelo žal, da medalja ni uspela." Zelo je vesela tudi drugih nastopov, kjer so športniki odlično nastopili, čeprav niso osvojili medalje.

Profesionalnega športa ne mara
Max Modic
, ki je znan po svojem poznavanju erotike, nam je povedal, da olimpijskih iger ni spremljal, ker po njegovem mnenju pri tem "štejejo samo medalje". Pravi, da je na sploh zelo nenaklonjen profesionalnemu športu. Seveda smo ga vprašali, zakaj: "Preprosto zato, ker to ni več šport, to je kemija in vse ostale industrije, ki pač najdejo eno tržno nišo - pod okriljem športa. Preprosto ga ne maram." Dodal je še, da na vseh velikih tekmovanjih štejejo le medalje: "Če do nje pride, o tem povejo vsem in povsod, zato človeku sploh ni treba cel dan viseti pred televizorjem." Je pa Modic zelo vesel nad številom osvojenih medalj, ki nas po številu prebivalstva postavlja na prvo mesto na svetu: "Še najbolj pa me veseli, da so medalje prišle iz t. i. "levih športov" - iz individualnih športov, kjer se ljudje sami trudijo."

"Žegenj" je očitno pomagal
Slovenskih kolajn je zelo vesel tudi duhovnik Janez Furman: "Kolajne se zelo veselim, ker sem še žegenj dal olimpijcem in trenerjem." Furman pravi, da je to olimpijcem verjetno pomagalo, ne bi pa tega mogli reči za slovenskega predstavnika v dvojnem dvojcu Luko Špika, saj se zanj in za njegovega soveslača Iztoka Čopa ni vse izteklo po pričakovanjih.

Na igrah je spremljal vse športe - razen šaha
Za komentar smo povprašali tudi najbolj znanega slovenskega poštarja Jožka iz oddaje Piramida, ki nas je presenetil s svojim poznavanjem športa: "Sem zelo vnet športnik, strastni navijač. Spremljam vse športe - praktično ni športa, ki ga ne bi spremljal - razen šaha." Pravi, da ga resnično zanimajo vsi športi, med slovenskimi olimpijci pa pozna prav vsakega izmed njih. Najbolj ga zanimajo moštveni športi, zelo pa ceni Primoža Kozmusa: "Nad Kozmusom sem zelo navdušen. Fant ima pravi karakter." Na vprašanje glede medalj nam je povedal, da jih ni pričakoval toliko, "zlate pa še posebej ne". Nekoliko je razočaran edino nad Petkovškom.

Pegan je bil peti?
O olimpijskih igrah smo spregovorili tudi s televizijskim voditeljem Jožetom Činčem, ki nam je zaupal, da zaradi selitve v slovensko prestolnico trenutno še nima televizije, zato je vse spremljal iz časopisov in v "oštarijah", kot se je izrazil. V svojem slogu je dodal, da se je Vinčec "ful duval, pa ni dobil ničesar", zelo privošči Kozmusu, ve pa tudi, "da je bil Pegan peti". Verjetno je mislil na Petkovška ...

Olimpijske igre so dvignile slovenski ponos
Tudi voditeljica oddaje Na zdravje Jasna Kuljaj je spremljala olimpijske igre. Kozmus jo je celo tako navdušil, da je brž poklicala v Brežice in se organizatorjem njegovega sprejema ponudila, da bi vodila vso stvar, "kajti ta fant potrebuje voditelja na nivoju". Jasna je še prepričana, da so te olimpijske igre prispevale k našemu nacionalnemu ponosu, ni pa tudi izključila možnosti, da bo v času naslednjih olimpijskih igrah čez štiri leta odpotovala v London, kjer je živela in delala več let.

Jure Rejec

Furman: Moj žegen je pomagal
Modic: profesionalni šport je kemija
Maša - v Londonu tudi Petkovšek