Tanja je dejala, da bosta z Đurom podpirala hčerki pri njunih odločitvah, pri čemer se je spomnila tudi na podporo svoji staršev. Foto: RTV SLO
Tanja je dejala, da bosta z Đurom podpirala hčerki pri njunih odločitvah, pri čemer se je spomnila tudi na podporo svoji staršev. Foto: RTV SLO
Anja Rupel in Aleš Klinar
Anja pravi, da hčerki ne bo vsiljevala svojega mnenja, ji bo pa priskočila na pomoč s kakšnim nasvetom. Foto: MMC RTV SLO
Rok Predin in Ula Furlan
Ula meni, da ji je to, da je hčerka slavnih staršev, pomagalo pri karieri. Rok pa pravi, da se je zaradi tega moral marsikdaj 'dvojno dokazovati'. Foto: MMC RTV SLO

Kot smo pisali, v Holywoodu ne manjka primerov, ko starši ženejo svoje otroke, da bi uspeli, in pri tem pogosto pozabijo na svojo pravo starševsko vlogo. Preverili smo, kako na ambicije svojih otrok gledajo znane Slovenke. Za mnenje smo poklicali mamici Tanjo Ribič in Anjo Rupel, Rok Predin in Ula Furlan pa sta nam povedala, kakšna je bila njuna pot do uspeha zaradi tega, ker izhajata iz znanih družin.

Kot je za MMC pojasnila pevka in voditeljica Anja Rupel, je za 7-letno Luno še "prezgodaj", da bi povedala, kaj si želi postati "ko bo velika", vendar pa Anja pravi, da jo bosta s partnerejem, prav tako glasbenikom Alešem Klinarjem, podpirala, ne glede na to, za kaj se bo odločila.

Luni, ki ima sicer rada glasbo, rada pa tudi pleše in riše, pa z raznimi nasveti Anja ne bi želela "soliti pameti". "Mislim, da si moraš sam pridobiti izkušnje in se iz njih kaj naučiti. Seveda, če me bo potrebovala, ji bom priskočila na pomoč s kakšnim nasvetom, sicer pa otroci ne marajo, da se starši preveč vtikamo v njihovo življenje," je dodala Anja.

Tanjina in Đurova hčerka že kaže igralske ambicije
Svoji hčerki bosta podprla pri njunih odločitvah tudi igralka Tanja Ribič in njen partner Branko Đurić - Đuro. Medtem ko si mlajša Ela trenutno želi postati vse od baletke, igralke do frizerke, pa je starejša 13-letna Zala staršema že zaupala, da želi po njunih stopinjah.

"Sprva sva bila z Đurom razočarana, saj sva vedela, kako krut je ta poklic, ko si odvisen od drugih. Sem se pa nato spomnila na svoje starše, ki so me pri moji odločitvi, kljub temu da so si na tihem želeli, da ne bi šla na igralsko akademijo, podpirali," je za MMC pojasnila Tanja, ki smo jo ujeli tik pred odhodom na filmski festival v Rim.

Po Tanjinih besedah njuni hčerki že od rojstva "živita v delavnici" in spremljata delo staršev, s partnerjem pa pri tem skušata Zali pokazati tudi "druge poti, na primer režijo", in jo tako usmerjati pri njeni želji, da bi nadaljevala "tradicijo staršev".

Za Ulo znani starši prednost, za Roka ne
Prav odraščanje ob znanih starših pa kot prednost vidi tudi model, igralka in voditeljica Ula Furlan. "Moj pokojni oče (Silvan Furlan, op. a.) je delal pri filmu, mami (Miša Molk, op. a.) na televiziji in pravzaprav sem odraščala v tem svetu. Starši so mi prenesli veliko izkušenj in znanj in me opozarjala na morebitne pasti," je za MMC povedala Ula in dodala, da je prepričana, da bi bil njen oče izredno ponosen nanjo, tako kot je mama.

In če Ula, ki se, kot pravi, za svet šovbiznisa ni odločila namenoma, ampak "je šla zgodba po svoje in jo pripeljala do tu", vidi uspešnost svojih staršev kot prednost pri svoji karieri, pa je nasprotnega mnenja Rok Predin.

Sin Zorana Predina je povedal, se je moral zato, ker je oče znan glasbenik, kvečjemu še bolj dokazovati. Vendar pa se mu zdi pri tem pomembno to, da ga svojci pri njegovem delu podpirajo, saj "jim je najbolj važno to, da se ukvarjam z nečim, kar me osrečuje".