Zmagovalna pesem po mnenju stokovne žirije je Šopek maka Anžeja Dežana. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalna pesem po mnenju stokovne žirije je Šopek maka Anžeja Dežana. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska popevka
Poslušalcem in gledalcem je bila najbolj všeč pesem Marka Vozlja Te ni. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska popevka
Naj debitantka Tina Gačnik - Tiana. Foto: MMC RTV SLO
Znani Slovenci na afterpartyu
Slovenska popevka 2008

Večer Slovenske popevke je kljub slabemu vremenu minil v dobrem vzdušju. Sicer zelo mrzlo vreme je nemalo ljudi odvrnilo, da bi Slovensko popevko spremljali v ljubljanskih Križankah, kar se je poznalo tudi po praznih sedežih na prireditvi.

Po razglasitvi zmagovalcev so se znani Slovenci še naprej zabavali v eni izmed dvoran v Križankah. Smeh, veselje in mize, napolnjene s slastnimi jedmi so predstavljali konec uspešne 46. Slovenske popevke, ki je minila predvsem v znamenju pesmi Šopek maka, ki jo je zapel Anžej Dežan. Zmagovalna pesem po mnenju stokovne žirije je bila všeč skoraj vsem Slovencem, Aleksander Mežek pa skladbe ni uspel slišati, saj je moral med Anžejevim nastopom nekam iti.

"Lepi Dasa je najboljši pevec po Pestnerju"
Tomaž Domicelj, ki je nastopil v netekmovalnem delu, je bil s prireditvijo kar zadovoljen: "Lahko bi bilo boljše. Tiste pol ure pred oddajo pa mi sploh ni bilo všeč." Tomaž meni, da bi na Slovenski popevki lahko zmagal Lepi Dasa, če bi le imel dobro pesem: "Po Otu Pestnerju je Lepi Dasa najboljši pevec, kar jih imamo." Na vprašanje, kdaj bo odšel v pokoj, pa je 60-letni Domicelj odgovoril: "Kaj pa je to? Glasbeniki ne gredo v 'penzijo', le 'špila' nimajo, jaz pa jih imam še vedno."

Pel bo, dokler bo lahko
Še en legendarni pevec Lado Leskovar, ki je na Slovenski popevki prvič nastopil pred 45 leti, pa se ne strinja z Tomažem, da glasbeniki ne gredo v pokoj: "Kakor kdo. Mnogo mojih kolegov že nekaj časa ne prepeva." Lado pa bo pel, dokler bo lahko, saj misli, da to dela dobro in, kar je najbolj pomembno, to rad počne.

Vtisi zmagovalcev Slovenske popevke
Najboljša debitantka Tina Gačnik - Tiana je nagrade, ki jo je prejela, zelo vesela: "Nisem mislila na zmago, a vedno upam na dobro vzdušje in interpretacijo. Pa tudi splet okoliščin in dobre misli vplivajo na nastop."

Marko Vozelj je svojo samostojno pevsko kariero začel zelo dobro, saj je njegova romantična skladba Te ni prejela nagrado za najboljšo skladbo po mnenju občinstva. Čeprav ne nastopa več v skupini Čuki, Marko pravi, da ni sam, saj ga spremlja nov krog prijateljev, ki mu pri karieri pomagajo na takšen in drugačen način: "V življenju nikoli nisi sam." Vsi pa so opazili na odru tudi dekleta, ki so pomanjkljivo oblečena spremljala pevca: "Ni jim bilo mrzlo, ker je bilo toliko adrenalina."

Zmagovalna skladba po mnenju strokovne žirije je Šopek maka, ki jo izvaja Anžej Dežan. Vsestranski Anžej, ki bo že danes spet na svojem delovnem mestu, pa nam je zaupal, da si v prihodnosti želi posneti ploščo z orkestrom.

C.R.

Znani Slovenci na afterpartyu
Slovenska popevka 2008