Kolekcijo, ki jo je po poročanju časopisa Independent pred kratkim predstavil Primark, sestavljajo spodnje perilo, pižame in osnovni kosi, na primer majice, kombineže in pajkice. Vsa oblačila iz kolekcije so izdelana iz recikliranih najlona in poliestra, obema materialoma pa so dodali še naravna vlakna, ki odvajajo vodo, nevtralizirajo vonj po znoju in pomagajo hladiti telo.

Vse kose oblačil so dve leti razvijali in testirali skupaj z uporabnicami, zato lahko z gotovostjo trdijo, da ženskam lajšajo dostikrat vsaj nadležen, če ne celo mučen simptom menopavze, vročinske oblive, je v izjavi za javnost dejala direktorica prodaje družbe Ann-Marie Cregan.

"Zavedamo se številnih različnih izzivov, ki jih menopavza lahko predstavlja ženskam," je še dejala in dodala, da je njihov cilj pomagati in podpirati ženske v vseh obdobjih življenja, pa tudi podirati vsakodnevne tabuje. "Pri tem smo ugotovili, da tovrstni posebni izdelki niso dostopni vsem oz. si jih vsi ne morejo privoščiti. In smo se odločili, da to spremenimo," je še poudarila.

Cena oblačil bo odvisna od posameznega kosa, se bo pa v Združenem kraljestvu in na Irskem gibala od 7 do 12 funtov oz. od 8 do 14 evrov.

Ob tem so v Primarku poudarili še, da bodo predstavitev nove kolekcije pospremili z obsežno kampanjo tako na družbenih omrežjih in v trgovinah samih, s katero bodo ozaveščali o menopavzi, svetovali, kako prepoznati simptome in kako jih blažiti, navedbe Primarka še povzema Independent.

Menopavza je obdobje, ko ženska ni več rodna, kar pomeni, da vsaj 12 mesecev nima menstruacije. Načeloma začnejo ženske v menopavzo prehajati po 45. oz. 50. letu, v primeru bolezni (npr. rakavih obolenj rodil in posledičnega zdravljenja) pa tudi prej.