Tudi pričeske in ličenje manekenk je spominjalo na 70. leta. Foto: EPA
Tudi pričeske in ličenje manekenk je spominjalo na 70. leta. Foto: EPA
Gucci za jesen in zimo 2006-2007
Krila so bila zelo kratka, veliko je bilo zlate barve. Foto: EPA

Modni kritiki so se strinjali, da je glavna oblikovalka pri Gucciju, Frida Giannini, za jesen in zimo 2006-2007 kreirala oblačila, ki imajo v sebi še vedno precej pridiha Toma Forda, nekdanjega kreativnega direktorja Guccija.

Gucci je septembra pokazal prvo žensko kolekcijo, ki si jo je zamislila Gianninijeva. Poznavalci so ji takrat dali mešane ocene. V sredo pa je Gianninijeva požela gromek aplavz - njene divje kreacije so navdušile petične kupce in modne novinarje.

Manekenke so se po modni stezi, ki je močno spominjala na diskoteko iz 70. let, sprehodile v zelo kratkih krilcih in oblekicah - ni manjkalo zlate, srebrne, črne in močne vijolične barve. Hlače z visokim pasom, lakasti čevlji z visoko peto in kratke motoristične usnjene jaknice je le nekaj idej Gianninijeve, ki so razveselile privržence Guccija in rokenrola. Bolj umirjene obiskovalce modne revije pa so očarali dolgi plašči iz krzna kun zlatic.

"Glam rock" je zamenjal romantiko
"Pomlad in poletje sta bila romantična, jesen in zima bosta čas za glam rock!" je po reviji poudarila Gianninijeva. Svojo poklicno pot je začela pri modni hiši Fendi, nato pa je bila kreativna direktorica Guccijevega oddelka za modne dodatke.

Pred enim mesecem je postala edina kreativna direktorica pri Gucciju - po Fordovem odhodu so imeli namreč pri Gucciju nekaj časa kar štiri kreativne direktorje. Zdaj pa je žezlo trdno v rokah Fride Giannini.