Gre nogometaš, maneken, metroseksualec in (skrbni?) mož in očka s tako dodelanim videzom včasih že predaleč? Foto: EPA
Gre nogometaš, maneken, metroseksualec in (skrbni?) mož in očka s tako dodelanim videzom včasih že predaleč? Foto: EPA

Nogometni "kameleon", ki je zamenjal že toliko videzov, da mu komaj lahko sledimo, je premagal osem Britancev, vsak izmed njih je bil pred tem imenovan za ikono svojega desetletja. Za primer, ikona 20. let prejšnjega stoletja je postal Charlie Chaplin, 60. je zaznamoval videz Seana Conneryja, zadnje desetletje pa pevec Craig David.

Beckham, ikona 90., pozornosti ne privablja le z izbiro oblačil (pri tem ima verjetno več zaslug žena Victoria), ampak tudi s pričeskami. Pri njemu smo videli že vsa "naglavna okrasja" - od svetlih pramenov in pobrite glave do dolgih spuščenih in spetih las ter povsem peroksidnih.

Simbol "novega moškega"
"David Beckham je pravi moški, fotografiran že neštetokrat, a vedno v najbolj modnih oblekah in na najbolj 'in' mestih. Kaj ga dela britansko modno ikono? To, da je do zadnje potankosti urejen od nog do glave, a hkrati ni videti, da bi si za to preveč prizadeval. Je sinonim za 'novega moškega'," so zapisali v obrazložitvi nagrade organizatorji izbora, sodelujoči na tednu moške mode pričesk.

V spodnji galeriji si oglejte britanske modne ikone po desetletjih.

A. P.