Čevlji kot umetniško delo? Foto: EPA
Čevlji kot umetniško delo? Foto: EPA

Agencijski fotografi se kar niso mogli nasititi čudes na zvezdniških nogah, saj so veselo šklocali v tla, ko so se mimo njih sprehajala največja hollywoodska imena.

Med najbolj opaznimi so bili nedvomno čeveljci oskarjevke Gwyneth Paltrow, ki je ob svoji vrnitvi na filmska platna in pred oči javnosti posegla po precej bolj drznem slogu, kot smo ga bili pri njej vajeni leta poprej, ko je zlati kipec sprejela v neugledni rožnati oblekici.

Od cofkov do dragih kamnov
Zdaj Gwyn prisega na minikrilca in tesno oprijete zapeljive kreacije, ki jim doda vrtoglavo visoke pete. V Cannesu se je predstavila z modnimi gladiatorskimi sandali, ki pa so s svojim videzom že šli rahlo čez rob.

Angelina Jolie je kljub visoki nosečnosti vztrajala v petah, Sharon Stone pa je raje izbrala poletne sandale. Izstopali so tudi okraski. Te Lasanove čevljce Natalie Portman so krasili cofki, rdeči žamet čevlje Penelope Cruz, Chanelove sandale Michelle Williams pa perje.

A če so nam ti ugajali, pa je težko najti lepo besedo za neelegantne črne sandale z debelo peto, ki to sezono razsajajo po rdečih preprogah - ne le da so popolnoma neprivlačni, so tudi neprimerni za vitke zvezdniške noge, saj jih optično obtežijo. To pride do izraza denimo pri Julianne Moore in Cate Blanchett.

K. S.