Cara in Kendall sta sicer dobri prijateljici in ljubljenki modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, ki ustvarja za Chanel. Foto: EPA
Cara in Kendall sta sicer dobri prijateljici in ljubljenki modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, ki ustvarja za Chanel. Foto: EPA

Postati angelček Victoria's Secret so sanje skoraj vsake manekenke, uspe pa le redkim. Pogoji za udeležbo na modni reviji so namreč zelo strogi. Dekle mora biti prijavljeno pri kateri izmed boljših modnih agencij, biti v popolni formi, imeti lepo kožo in sijoče lase.

V višino morajo manekenke meriti vsaj 175 centimetrov, telesne mere pa imeti v razmerju 86 (prsi) - 60 (pas) - 86 (boki) centimetrov. Prednost imajo mlada dekleta, stara od 18 do 22 let, starejša pa se na pisti pojavijo le, če so že dobro uveljavljena v svetu mode.

Zaradi strogih pravil se vsako leto ob reviji pojavijo številne kritike, da gre za tako rekoč pornografski dogodek, ki promovira izkrivljeno podobo ženskega telesa. Tudi poudarjanje, da se nekatere na brv vrnejo že nekaj mesecev po porodu, ustvarja velik pritisk na mlade mamice "iz resničnega življenja", ki nimajo časa in/ali denarja za nutricioniste in osebne trenerje.

Glavna imena letošnje parade spodnjega perila so bile manekenke Doutzen Kroes (na pisti je bila le štiri mesece po rojstvu hčerke), Karlie Kloss, Lily Aldridge, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Candice Swanepoel in Behati Prinsloo. Zanimivo pa sta manjkali trenutno zelo priljubljeni mladenki Cara Delevingne in Kendall Jenner. Da bo "angelček" postala 19-letna članica klana Kardashian se je govorilo že oktobra, vendar se ji ta želja (še) ni uresničila, morda ravno zaradi tabloidne razvpitosti njene družine.

22-letna Cara pa se je kot "angelček" sprehodila že dvakrat, zato je bilo še toliko bolj nenavadno, da je letos manjkala. Robert Konjic, maneken hrvaških korenin, je za Daily Mail komentiral, da so Britanko pri Victoria's Secret zavrnili, ker se je nekoliko zredila. "Bila je napihnjena," je dejal, ko jo je srečal na dogodku British Fashion Awards, kjer je Cara prejela nagrado za manekenko leta.

Seveda pa obstaja tudi druga plat zgodbe - Cara in Kendall naj bi imeli podpisano pogodbo, da bosta nastopili na Chanelovi modni reviji na gradu Leopoldskron v Salzburgu. Ta je potekala ravno na isti dan kot modna revija Victoria's Secret. Manekenki zadeve še nista komentirali, verjetno pa je tudi ne bosta, če želita ohraniti kaj upanja, da bi se med "angelčke" uvrstili prihodnje leto.