Junaki filma o Robinu Hoodu, ki so jim pajkice resnično pristajale. Foto:
Junaki filma o Robinu Hoodu, ki so jim pajkice resnično pristajale. Foto:

V zadnjem tednu sta se med novicami iz sveta mode znašli dve, ki sta naježili kožo sovražnicam metroseksualcev in ljubiteljicam grobega mačističnega videza.

Septembra bodo na police znane angleške blagovnice Harrods in v spletne trgovine prišle umetne trepalnice, izdelane posebej za moške. Na voljo bodo v bolj in manj gosti različici, ustvarjalci pa so bili pozorni na to, da bi bili ti moški podaljški trepalnic čim bolj diskretni.

Od trepalnic do pajkic
Dolgo časa je veljalo prepričanje, da pajkice lahko nosijo le Robin Hood in ostali junaki Sherwoodskega gozda v filmu Možje v pajkicah. Igralci takrat niso delovali niti najmanj nenavadno, ženske pa so se ob ogledu filma davnega leta 1993 šalile, da bodo tudi svojega moškega oblekle v pajkice in odpeljale na sprehod po mestu.

Petnajst let pozneje je ta šala postala resničnost, saj so v Veliki Britaniji na police poslali kolekcijo modnih pajkic z ojačanim delom pasu in mednožja, izdelanih posebej za moško telo. Kot strela je v modni svet takoj udarila novica, da so te oprijete hlačke modni navdušenci nemudoma razgrabili, ženske pa so se prijele za glavo.