Dobrodelni britanski zvezdnik namenja veliko denarja boju proti aidsu. Foto: EPA
Dobrodelni britanski zvezdnik namenja veliko denarja boju proti aidsu. Foto: EPA
Elton s svojim izbrancem Davidom Furnishem
Z dobrodelno razprodajo so zaslužili več kot 700.000 dolarjev. Foto: EPA

Denar, ki so ga zaslužili v petih dneh, kolikor je trajala razprodaja v newyorškem Rockefellerjevem centru, bodo nakazali na račun sklada Eltona Johna za boj proti aidsu.

V razprodajo je bilo vključenih približno 10.000 kosov klasičnih oblačil in že kar pretirano ekstravagantnih kostumov iz Johnove eklektične modne zbirke, pa tudi oblačila njegovega partnerja Davida Furnisha.

V zbirki je bilo tudi nekaj najbolj zanimivih Johnovih kostumov, na primer pikčasta obleka izpod prstov Richarda Jamesa, ki jo je nosil med razvpitim nastopom z raperjem Eminemom na podelitvi grammyjev leta 2001, pa tudi kakšna "običajna" majica za 15 dolarjev in 5.000 dolarjev vreden plašč iz kašmirja. Med oblačili je bilo mogoče najti tudi drage krojene obleke in obleke najslavnejših modnih znamk – Versace, Louis Vuitton, Comme des Garcons in Gucci.

Sklad Eltona Johna za boj proti aidsu je od leta 1992 več kot 60 milijonov dolarjev namenil programom za izobraževanje o preprečevanju aidsa, boju proti predsodkom o bolnikih z aidsom in zagotavljanju storitev bolnikov z aidsom.