V vlogi manekena se je za Burberry preizkusil tudi Emmin mlajši brat Alex. Foto: Burberry
V vlogi manekena se je za Burberry preizkusil tudi Emmin mlajši brat Alex. Foto: Burberry
Max Hurd (levo) je britanski maneken, ki se ponaša z uglednim rodovnikom. Foto: Burberry

V oglasih za pomlad/poletje 2010, ki jih je posnel sloviti modni fotograf Mario Testino, 19-letna zvezdnica filmov o mladem čarovniku Harryju Potterju predstavlja tri Burberryjeve znamke - Prorsum, London in Brit - , nad katerimi bdi Christopher Bailey, trenutni nosilec priznanega naziva britanski oblikovalec leta.

Kot je povedal Bailey, je kampanja, ki vključuje tako znamenite torbe iz karirastega škotskega blaga kot prepoznavne dežne plašče, "poklon dediščini in brezčasnim ikonam Burberryja". "Energija podob in dinamična zasedba odsevata različne pristope in izraze Burberryjevega fanta in dekleta," je še dodal.

V oglasih nastopata tudi glasbenika George Craig, vodja mlade indieskupine One Night Only, in Matt Gilmour, sin Davida Gilmourja iz Pink Floydov; pa vnuk nekdanjega britanskega zunanjega ministra lorda Hurda Westwellskega, Max Hurd.

Najbolj donosna igralka desetletja
Čeprav je stara komaj 19 let in je bila ob začetku tisočletja stara rosnih devet, velja Emma za igralko, ki je v blagajne kinodvoran prinesla največ dobička v zadnjem desetletju z vlogo Hermione Granger v šestih filmih iz sage o Harryju Potterju.

Nekdanja učenka oxfordske igralske šole je Hermiona na platnih postala kot 10-letnica in se z bogastvom, ki ga je zaslužila s filmi, zavihtela na šesto mesto Forbesove lestvice najbogatejših mladih hollywoodskih zvezndnikov.

Bila je odlična šolarka, zdaj pa študira umetnost in književnost na ugledni univerzi Brown v ZDA. "Ljudje ne razumejo, zakaj nočem tega ... a zaradi šole ostajam v stiku s prijatelji. Ostajam v stiku z realnostjo," je neoč povedala o svoji odločitvi, zakaj se kljub igralskemu uspehu še naprej izobražuje.

Zadnji film o Harryju Potterju, Svetinje smrti, je razdeljen na dva dela. Prvi v kinodvorane prihaja še letos, drugi pa leta 2011.

Nekaj fotografij iz nove Burberrjeve kampanje si oglejte v fotogaleriji.