Lea T. - trenutno ena najbolj 'vročih' manekenk na svetu. Foto: EPA
Lea T. - trenutno ena najbolj 'vročih' manekenk na svetu. Foto: EPA
Paris Hilton
Razvajena bogatašinja rada izkoristi vsako priložnost, ki se ji ponudi za sprehod po modni stezi. Foto: EPA

Brazilska manekenka, ki se je rodila kot Leandro Cerezo, je že postala obraz francoske hiše Givenchy in posnela nekaj odmevnih oglasov, morda najbolj znana pa je postala z naslovnico revije, na kateri se poljublja z britanskim supermodelom Kate Moss.

Danes Lea T. po modnih stezah stopa oblečena v ženska oblačila in živi v Italiji, kamor se je iz rodne Brazilije preselila prav zaradi nerazumevanja, ki se je pojavljajo zaradi njenega spola in spolne usmerjenosti. Na rodna tla se je vrnila prvič po mnogih letih - in že takoj dobila vodilno vlogo na modni reviji priznanega brazilskega oblikovalca Alexandra Herchcovitcha. Še več, brez dvoma je bila med najbolj fotografiranimi obrazi najpomembnejšega modnega dogodka v Latinski Ameriki, ki je v Sao Paulu potekal že 30.

31 največjih domačih imen
Na tokratnem tednu mode - kot običajno tudi v Sao Paulu izvedejo dva taka dogodka letno, saj enkrat oblikovalci predstavljajo jesensko-zimsko kolekcijo, drugič pa pomladno-poletno - se je predstavilo 31 domačih modnih podjetij, ki so zbranim razkrila smernice za prihodnjo zimsko sezono.

Mnogi težko pričakujejo prihod najuspešnejše domače manekenke, že nekaj let zapored najbolje plačanega modela na svetu, Gisele Bundchen, ki bo "smuknila" v oblačila podjetja Colcci. Sao Paulo sta se že obiskala hollywoodska zvezdnika Ashton Kutcher in Demi Moore pa tudi hotelska dedinja Paris Hilton, ki se je po modni stezi sprehodila v svetleči kreaciji podjetja Triton. Pričakujejo tudi pevko Christino Aguilero, ki bo na tednu mode predstavila svojo modno znamko.

Brazilsko velemesto, ki tedne mode prireja od leta 1996, se je tako utrdilo na modnem zemljevidu, saj ob New Yorku, Parizu in Milanu velja za svetovno modno prestolnico. Hkrati je to odlična priložnost za predstavitev domačih imen, kot so Ellus, Colcci, Maria Bonita, Herchcovitch, Reinaldo Lourenco in Ronaldo Fraga.

Čas za predstavitev poletne kolekcije za leto 2012, ki bo vključevala tudi tako opevano brazilsko modo za plažo, bo nastopil junija.

Oglejte si nekaj kreacij s tedna mode v Sao Paulu.