Estrella Arch in Lindsay Lohan sta bili takoj po reviji, ki se je zgodila oktobra lani, še nasmejani. Nato pa so začele padati krute kritike ... Foto: EPA
Estrella Arch in Lindsay Lohan sta bili takoj po reviji, ki se je zgodila oktobra lani, še nasmejani. Nato pa so začele padati krute kritike ... Foto: EPA
Lindsay Lohan kot umetniška vodja pri Ungaru je predstavila (preveč) drzno linijo s (pre)kratkimi krili in (skoraj) razgaljenimi prsnimi bradavičkami manekenk. Foto: EPA
Nova kolekcija hiše Ungaro, pri kateri Lohanova ni sodelovala, je veliko bolj nosljiva in dovršena, ugotavljajo modni poznavalci. Foto: EPA

Na tiste, ki so njene izdelke označili za katastrofo, in na tiste, ki so se skrivnostno muzali in govorili o "dobrodošlem pišu svežega vetra".

Oblikovalka hiše Ungaro Estrella Arch, ki je z Lohanovo sodelovala pri lanski kolekciji drznih (po ugotovitvah nekaterih že kar vulgarnih) oblek, pri katerih niso manjkala niti "mikrominikrila", ki so razgaljala dobršen del zadnje plati, niti nalepke, ki so prekrivale bradavičke, je v Parizu, kjer poteka teden mode, predstavila svojo drugo linijo. Lohanova tokrat ni sodelovala.

"Doživiš vzpone in padce in se veliko več naučiš iz padcev kot iz vzponov," je oblikovalka povedala novinarjem, ko so jo povprašali po lanskem polomu z Lohanovo v vlogi umetniške svetovalke.

Lohanova raje nazaj k nakupovanju
"Mislim, da moram delati, delati, delati in delati ... To počnem že dolgo časa z različnimi ljudmi in različnimi hišami in mislim, da je delo najboljše zdravilo," je dodala Archeva, menda na robu solz. Plod njenega sodelovanja z Lohanovo se je sicer ravno znašel na policah trgovin, Lohanova pa se je raje vrnila h nakupovanju oblačil - videli so jo na milanski reviji Roberta Cavallija, povabili so jo na Diorjevo revijo v Parizu, a jo je zamudila.

Archeva, ki ni mogla "pobegniti" v zabavniško kariero, pa je ostala pri Ungaru in predstavila jesensko/zimsko kolekcijo oblek v bisernih barvah, razkošnimi topi in hlačami z živalskimi potiski, ki velja za precej bolj nosljivo kot prejšnja.

"Na koncu odločajo kupci"
No, tolažbo lahko najde vsaj v tem, da so kupci veliko manj kruti od kritikov. Spletna trgovina net-a-porter.com je po "aferi Lohan" sicer opustila ponudbo Ungara, drugi pa so jim ostali zvesti.

Stephanie Solomon, modna direktorica pri newyorški blagovnici Bloomingdale's, ki je naročila kolekcijo Lohanove, je tako za Reuters po reviji Ungara povedala: "Všeč so mi male svilene oblekice Lindsay in Estelle, bile so lepih barv, zabavne, kratke in seksi. To delam že dovolj dolgo, da vem, da se ne smemo zanašati na reakcije novinarjev. Na koncu odločajo kupci." Predvideva, da bo slog Lohanove pritegnil mlajšo generacijo, kar je tudi razlog, da so pri Ungaru najeli igralko, ki je hkrati manekenka in pevka.

Mounir Moufarrige, vodja podjetja v času, ko so najeli Lindsay, je upal, da bo zvezdnica oživila znamko. Le nekaj tednov po modni reviji pa je odstopil. Pri modni hiši zdaj ne vedo, ali bi se pretvarjali, da se kolekcija Lohanove ni nikoli zgodila ali pa naj bodo ponosni na svojo hollywoodsko zvezo.

Še teden pred pariško revijo so pri Ungaru trdili, da igralka z njimi še vedno sodeluje kot umetniška vodja, na reviji pa je Archsova jasno zatrdila, da Lohanova ni bila vpletena v nastajanje kolekcije. Kakor koli že, obleke so tokrat veliko bolj umirjene.

Solomonova iz Bloomingdale's je odhod Lohanove komentirala še z besedami: "Ne vem, če to kaj vpliva na svet. Na koncu gre le za obleke."

V fotogaleriji spodaj si oglejte nekaj kosov iz nove kolekcije hiše Ungaro za jesen/zimo 2010.