Lindsay se iz prvih vrst na modnih revijah seli v zakulisje. S hišo Ungaro bo sodelovala kot umetniška svetovalka. Foto: EPA
Lindsay se iz prvih vrst na modnih revijah seli v zakulisje. S hišo Ungaro bo sodelovala kot umetniška svetovalka. Foto: EPA
Amanda Sudano in Marc Jacobs.
Amanda Sudano v družbi Marca Jacobsa, kreativnega direktorja prestižne znamke Louis Vuitton.

Lohanova, 23-letna hollywoodska zvezdnica, ki sicer že oblikuje lastno linijo pajkic pod imenom 6126, naj bi poskrbela za "električni šok" pri sicer resnobni francoski modni hiši, ki zadnje čase doživlja slab odziv kritikov in je tudi v slabem finančnem položaju.

Po pisanju britanskih modnih časopisov bo Lohanova sodelovala z Estrello Archs, glavno oblikovalko Ungara, ki je sicer precej neznano ime in naslednica Estebana Cortazarja, čigar odhod naj bi bil povezan z nestrinjanjem z marketinškimi potezami hiše.

Lahko Lindsay reši Ungaro?
Kot je Lindsay povedala za Women's Wear Daily, želi znamko "usmeriti k mlajšim". "Delati za modno hišo v Parizu pomeni nekaj drugega kot za druge zvezdniške znamke." Tandem Lohan-Archs naj bi prvo kolekcijo predstavil že 4. oktobra v Parizu, ko ne bo manjkal niti Lindsayjin poklon na koncu revije.

Hišo Ungaro je leta 1965 ustanovil Emanuel Ungaro. Do njegove upokojitve leta 2004 je hiša veljala za eno najprestižnejših v Parizu, potem pa so prodajne številke začele strmo padati.

Amanda kot prvi temnopolti obraz Vuittona
Iz Pariza pa prihaja še ena modna novica: pri hiši Louis Vuitton so kot obraz naslednje oglaševalske kampanje za čevlje izbrali hčer legende diskoglasbe Donne Summer, Amando Sudano. Fotograf Horst Diekgerdes je fotografije za kampanjo pomlad/poletje 2010 že posnel, in sicer pred kavarno Les Deux Magots na levem bregu Sene, pozirala pa mu je prav Amanda, poroča spletni portal Handbag.

Menda naj bi lepotico izbrali tudi zato, ker je Vuittonov oblikovalec čevljev Fabrizio Viti velik oboževalec njene matere. To pa je tudi prvič, da v Vuittonovih oglasih samostojno nastopa temnopolta manekenka.

Sudanova, čeprav je morda še ne poznate, ni nov obraz na modnem prizorišču. 23-letno lepotico trenutno zastopa agencija Bella iz New Yorka.