Testino, ki prihaja iz Peruja, je pred leti predstavil do takrat še neobjavljene fotografije princese Diane. Foto: EPA
Testino, ki prihaja iz Peruja, je pred leti predstavil do takrat še neobjavljene fotografije princese Diane. Foto: EPA

"Vedno so našli kaj. Enkrat so potarnali nad njenim nosom, drugič jim niso bili všeč boki, spet tretjič prsi. Vse na njej jih je motilo. A že čez eno leto so jo želeli vsi," je dejal Testino o privlačni Brazilki, ki se je že drugo leto zapored znašla na vrhu najbolje plačanih svetovnih manekenk.

Testino, ki je po zaslugi svojega fotografskega znanja tudi sam postal modna legenda, se je med pogovorom v bostonskem muzeju lepih umetnosti spomnil tudi svojih slabih časov: "Pogosto so me kritizirali zaradi prisrčnih, smejočih obrazov na fotografijah, a vedno sem vztrajal: Ljudje morajo biti srečni!"

Med svojo kariero je delal tudi s Kate Moss in pokojno princeso Diano, njegove storitve pa so med drugim najeli pri Burberryju, Lancomu in britanski kraljevi družini.

Kljub dozdajšnjim uspehom pa še ne misli oditi v "modni pokoj", saj je priznal, da za svoj ekstravagantni življenjski slog potrebuje denar. "Ne zadostuje mi le ena izjemna fotografija, potrebujem jih sto, da jih nato dobro prodam. To je pravi razlog, da še delam."