Marc Jacobs, tudi glavni oblikovalec pri modni hiši Louis Vuitton, si je za jesensko kolekcijo zamislil žgečkljivo oglasno kampanjo. Foto: EPA
Marc Jacobs, tudi glavni oblikovalec pri modni hiši Louis Vuitton, si je za jesensko kolekcijo zamislil žgečkljivo oglasno kampanjo. Foto: EPA
Množični poljub gejevskih in heteroseksualnih parov
Je vse, kar diši po homoerotiki, še vedno tabu? Foto: EPA

Nekatere modne revije so se zato odločile, da za Jacobsovo oglasno kampanjo na njihovih straneh ne bo prostora.

Romantika na medvedji koži
Na eni izmed fotografij, ki jih je posnel Jürgen Teller, "umetnik ličenja" Dick Page in njegov partner James Gibbs ležita na medvedji koži v gozdu in se nežno poljubljata. Na neki drugi fotografiji dva mladeniča sedita na zelenici in se držita za roke. Page in Gibbs sta Tellerju v "kočljivih" položajih in seveda v Jacobsovih kreacijah pozirala tudi v svojem stanovanju na Manhattnu. Moška različica znamenite revije Vogue zaradi "očitne homoerotike" oglasov v prihajajoči jesenski številki ne bo objavila.

Večina bi najbrž zardela
Tiskovna predstavnica 43-letnega Newyorčana Marca Jacobsa je odločitev Vogua pospremila z besedam: "Verjamem, da se v uredništvu ob fotografijah niso počutili prijetno. In verjamejo, da bi bili v zadregi tudi njihovi bralci." Fotograf Teller pa je povedal: "Zame so te fotografije le prikaz dveh ljudi, ki se ljubita."

"Page in Gibbs sta običajna družina, se pravi običajna za mene," pa je dejal Robert Duffy, eden izmed vodilnih pri modni hiši Marca Jacobsa. Jacobs tega, da je gej, že dolgo ne skriva več, odzivov urednikov modnih revij pa še ni komentiral.