V italijanščini je vzdevek igralcev Lazia zaradi belo-svetlomodre oprave 'biancocelesti'. Foto: EPA
V italijanščini je vzdevek igralcev Lazia zaradi belo-svetlomodre oprave 'biancocelesti'. Foto: EPA

Bolj uradna oprava nogometašev s podpisom GF Ferre bo sestavljena iz polnočno modre obleke iz lahke volne s pripadajočo kravato, iz bele satenaste majice in plašča z broško z znakom GF Ferre. Za bolj sproščene priložnosti pa bodo predstavniki moštva nosili svetlomodre satenaste majice s temnomodrimi elastičnimi kavbojkami.

Hiša Ferre v recesijskih težavah
Ustanovitelj modne hiše Gianfranco Ferre, ki je bil znan po "arhitekturnem" pristopu k oblikovanju oblek in jopičev in po belih srajc, je umrl leta 2007.

Ferre je ena najbolj priznanih italijanskih modnih znamk, ki jo zdaj vodita Tommaso Aquilano in Roberto Rimondi. V recesijskih časih se tudi ta hiša spopada s finančnimi težavami, iz katerih jim z iskanjem naročnikov, kakršen je Lazio, pomaga tudi vlada.

Svetlomodri "orli"
Nogometaši kluba Lazio domače tekme igrajo v svetlomodrih dresih in belih hlačkah. Barve izvirajo iz grškega narodnega simbola, saj je športno društvo Lazio klub številnih športov in je barva uniform tako poklon starogrški tradiciji olimpijskih iger.

Tradicinalni simbol kluba je orel kot poklon simboli vojske rimskega imperija, Aquile. Zaradi uporabe tega simbola se je kluba prijel tudi vzdevek Orli in Orliči.