Kreacija Alexandra McQueena, ki jo je nosila Amanda Seyfried, in Valentinova obleka, ki naj bi jo nameravala obleči Anne. Foto: Reuters
Kreacija Alexandra McQueena, ki jo je nosila Amanda Seyfried, in Valentinova obleka, ki naj bi jo nameravala obleči Anne. Foto: Reuters
Hathawayeva se je nazadnje odločila za Pradino do tal segajočo obleko. Foto: Reuters
V zadnjem hipu je toaleto zamenjala tudi Jennifer Aniston. Foto: Reuters

Kot poročajo ameriški mediji, s svojo izbiro ni ravno osrečila ne Valentina ne Prade, saj so modni kritiki bledo rožnato toaleto označili za eno najbolj neposrečenih, kar jih je 30-letna Anne v zadnjem času izbrala, ne Anne, na katero so se vsuli spletni komentarji, da ji vidijo bradavičke.
Valentino bi bila bolj logična izbira, saj je znano, da je ta znamka Hathawayevi precej ljuba - ne nazadnje so Italijani tudi oblikovali njeno poročno obleko, ki jo je nosila septembra na intimni poroki z Adamom Shulmanom.

Odločitev v zadnjem hipu
Hathawayeva je na rdeči preprogi za E! povedala, da se je za Prado odločila v zadnjem hipu in da ji je ta obleka na koncu "spregovorila". Ni pa takrat izdala, zakaj se je odločila za menjavo toalet. Zdaj so se pojavile navedbe, da naj bi Anne tik pred zdajci poklicala svojo soigralko iz Nesrečnikov, Amando Seyfried, ter jo vprašala, kaj namerava nositi in če ji lahko pošlje sliko izbrane obleke.

Po tem, ko ji je Amanda poslala fotografijo svoje kreacije Alexandra McQueena, naj bi Anne zagrabila panika, da naj bi bila ta preveč podobna njenemu "valentinu" in se odločila za možnost B. "Res bi morala obleči "valentina". Obleka, ki jo je izbrala, je bila čudovita," je za Us Weekly povedal neimenovani vir.

"V soboto pozno zvečer sem izvedela, da bo na Oskarjih nekdo nosil obleko, ki izredno spominja na tisto, ki sem jo nameravala obleči, zato sem se odločila, da bo za vse vpletene najboljše, da spremenim svoje načrte," je dobitnica oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo povedala za Women's Wear Daily.

In še: "Čeprav obožujem obleko, ki sem jo nosila, je šlo za težko odločitev v zadnjem hipu, saj sem se veselila nositi "valentina" v čast globokemu in pomembnemu odnosu, ki ga uživam s hišo in s samim Valentinom. Globoko obžalujem vsakršno razočaranje, ki sem ga povzročila."
Je bila kriva Anistonova?
Ker nihče uradno ne omenja konkretnih imen, je sicer mogoče, da naj bi bila oseba, ki naj bi nosila "preveč podobno" kreacijo, Jennifer Aniston. Iz Valentina so namreč istočasno sporočili, da bo Anistonova nosila "vezeno obleko iz svile in tila kožne barve", a se je ta pojavila v minimalistični rdeči Valentinovi kreaciji.
Nihče ne ve, zakaj se je ona premislila, poznavalci pa ugibajo, da je imel prste vmes tabor Hathawayeve, ki se je bal, da bosta obe nosili podobni kreaciji. Obe igralki imata sicer isto zastopništvo.
Anne ima za novopečeno oskarjevko sicer kar veliko dela z opravičevanjem in priznavanjem. Tako je nek vir, blizu Hathawayevi, takoj po Oskarjih za Us Weekly povedal, da je svoj govor sestavila tako, da bi se čim bolj prikupila ljudem, sama pa je priznala, da jo kritike prizadanejo.