Twiggy s hčerjo Carly. Dokaz, da jabolko res ne pade daleč od drevesa. Foto: EPA
Twiggy s hčerjo Carly. Dokaz, da jabolko res ne pade daleč od drevesa. Foto: EPA

Britanka, ki se je rodila kot Lesley Hornby, bo pri 60 letih prek televizijske prodaje ponujala svojo kolekcijo džinsa, bluz z naborki, kril z velikimi vzorci, jaken in modnih dodatkov kričečih barv. Modna ikona želi, da bi s svojimi izdelki olajšala kupovanje tudi dekletom, ki si ne morejo privoščiti razsipnih nakupovalnih "pohodov", zato obljublja, da bodo vsi izdelki stali manj kot sto dolarjev.

"Ni pomembno, ali si vitek ali močan, imaš, temne, svetle ali rdeče lase, vedno si želiš biti nekoliko drugačen. Sama sem vedno sanjarila o tem, da se bom neko jutro zbudila podobna Marilyn Monroe," rada poudari Twiggy, ki si z leti ni nabrala kilogramov, pridobila pa je mnogo izkušenj in se preizkusila tudi kot pevka, plesalka in igralka.

Moda mora biti dostopna vsem
O svojem pogledu na modno industrijo je dejala: "Vedno sem bila trdno prepričana, da bi morala biti moda dostopna prav vsakemu človeku, ne le najbogatejšim. Veliko ljudi si ne more privoščiti, da bi neomejeno zapravljali za obleke, kljub temu pa bi morali imeti na voljo kakovostne in lepe stvari." Linija "Twiggy London" bo na voljo vse do ženske velikosti 50.

Sicer to ni čisto prvič, da se bo Twiggy preizkusila tudi kot oblikovalka, saj je že v prejšnjem desetletju prek spleta pod imenom Twiggy Collection prodajala nekaj svojih modnih zamisli.