Britanci skrbno spremljajo vsak korak bodočega kraljevskega para. Tudi v Belfastu ju je pričakala množica radovednežev. Foto: EPA
Britanci skrbno spremljajo vsak korak bodočega kraljevskega para. Tudi v Belfastu ju je pričakala množica radovednežev. Foto: EPA

Sarah Burton, ki je položaj kreativnega direktorja znamke Alexander McQueen (ta je sicer del modne hiše Gucci) zasedla maja lani, po samomoru britanskega oblikovalca, je govorice sicer zanikala, a pri tem ni bila najbolj prepričljiva.

Zdaj, ko Britanci "vedo", kdo bo oblikoval obleko, pa se že lahko začnejo ukvarjati z drugimi porobnostmi - v okviru pariškega tedna mode so skrbno opazovali novo kolekcijo znamke Alexander McQueen in ugotovili, da "verjetno ni naključje", da je Burtonova modno revijo začela z belimi oblekami, in preučevali kreacije, če bi katera spominjala na poročno obleko, vredno bodoče princese.

Na kateri odtenek bele stavite vi?
Če smo pred časom pisali, da spletne stavnice ponujajo širok spekter stav, povezanih s poroko, pa se jim je zdaj pridružila še ena - stavite lahko celo na barvni odtenek obleke, ki jo bo 29. aprila nosila Middletonova. Za zdaj najbolje kaže slonokoščeni (možnosti 8:13) in kremni (4:1), precej ljudi pa stavi tudi na tradicionalno belo.

Princ William in Kate pa medtem nadaljujeta serijo javnih nastopov in obiskov - pred dnevi sta obiskala Severno Irsko, kjer je Kate naravnost navdušila z metanjem palačink in požela velik aplavz radovednežev.