Letalska povezava z Ljubljano naj bi začela delovati 29. junija. Kot so sporočili iz letalske družbe, bodo njihova letala v poletni sezoni trikrat na teden letela na progi Tivat–Ljubljana, poročanje črnogorske radiotelevizije RTCG povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Na ljubljansko letališče se počasi vrača življenje. Foto: BoBo
Na ljubljansko letališče se počasi vrača življenje. Foto: BoBo

Že prej, 27. junija, pa bo Air Montenegro vzpostavil letalsko povezavo Tivat–Banjaluka, ki bo na voljo dvakrat na teden.

Najmočnejših sedem dni po aprilu 2020
Nemški letalski prevoznik Lufthansa pa opaža močno povečano povpraševanje po poletih in bo v prihodnjih tednih znova aktiviral do 50 dodatnih letal, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"Število rezervacij zadnjih osem tednov stalno raste, pri čemer so številke prejšnji teden občutno poskočile. To je bilo najmočnejših sedem dni po aprilu 2020," je za časopise nemške medijske skupine Funke Media Group dejal član upravnega odbora Lufthanse Harry Hohmeister.

Kot je pojasnil Hohmeister, je povpraševanje po poletih julija in avgusta od 10- do 11-krat večje kot pred štirimi tedni. Na nekaterih poteh je povpraševanje celo večje kot pred pandemijo covida-19.