Foto: Reuters
Foto: Reuters

Do ponudbe nastanitve v slogu Fantoma iz opere, poklon romanu Gastona Lerouxa in muzikalu Andrewa Lloyda Webberja, prihaja v času velikega popandemičnega okrevanja turizma v Evropi – poleti so se turisti iz ZDA zgrinjali množično v Francijo.

Evropske prestolnice se pripravljajo tudi na vrnitev kitajskih turistov, potem ko je Kitajska po najstrožjem zaprtju na svetu januarja sprostila omejitve potovanj.

Pred pandemijo je imel Airbnb v ponudbi kar nekaj neobičajnih nastanitvenih možnosti v Parizu, na enem ključnih trgov te spletne platforme za oddajanje nastanitev. Med drugim so gostje lahko rezervirali prenočitev v rezervoarju z morskimi psi v pariškem akvariju, v katakombah, v slovitem kabaretu Moulin Rouge in v stekleni piramidi v Louvru.

Ideja je spodbuditi ljudi, da "potujejo in sanjajo hkrati – ter razvijejo veliko čustev okoli potovanj", je povedal Emmanuel Marill, direktor Airbnb-ja za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Cena? 37 evrov za ložo 37

Prenočevanje v Palais Garnier vključuje glasbeni recital, večerjo v bogato okrašeni sobi za vaje v zaodrju in ogled impresivne stavbe iz 19. stoletja, vključno z njenim podzemnim bazenom, ki je bil navdih za fantomov brlog v knjigi oz. muzikalu.

Airbnb bo rezervacije za Palais Garnier odprl 1. marca za samo 37 evrov, kar je tudi številka na loži, ena najprestižnejših v operi, ki bo posebej za to priložnost opremljena s stilskim pohištvom. Prenočitev bo šla prvemu uporabniku, ki se bo registriral na spletni platformi Airbnb-ja.

"Malce spominja na fantazijo. Mislim, da bo vse skupaj precej nadrealistično," je povedala Veronique Dubrulle Leroux, pravnukinja avtorja Fantoma iz opere Leroux, ki bo obiskovalce gostila. V sklopu projekta bo Airbnb tudi financiral obnovo opernih lož in pomagal pariški operi posodobiti svojo spletno platformo.