Foto: Adventures Overtoad
Foto: Adventures Overtoad

Agencija Adventures Overland je navdih za svojo turo delno našla v avtobusih Hippie Trail, s katerimi so popotniki v 50. in 60. letih odkrivali svet na dolge razdalje.

Avtobus bo v 70 dneh prečkal 18 držav, potniki pa se bodo ustavili ob pravljičnih pagodah v Mjanmaru, Kitajskem zidu, Moskvi in Pragi.

Adventures Overland sta ustanovila podjetnika in navdušena popotnika Tušar Agarval in Sandžaj Madan.

Agarval je za CNN povedal, da je navdih za idejo za avtobusno popotovanje med indijsko in britansko prestolnico dobil na izjemnem popotovanju z avtomobilom, ki ga je leta 2010 opravil prav tako med Londonom in New Delhijem. "To je absolutno fantastično potovanje," je povedal.

Odkar sta ustanovila Adventures Overland, sta Agarval in Madan organizirala tri odprave med Indijo in Londonom, pri katerih popotniki s svojimi lastnimi avtomobili potujejo v konvoju. Dvojec je tudi organiziral izlet z avtomobilom (road trip) prek zasnežene Islandije in zaledenelih jezer v Rusiji.

"Ogromno ljudi je, popotnikov, ki si želijo izkusiti te poti prek celin, a si ne želijo voziti," je povedal Agarval. "In tako sva prišla na idejo avtobusa, v katerem lahko ljudje udobno sedijo in brez težav uživajo v dolgem popotovanju."