Mesto in njegova okolica navdušita marsikaterega obiskovalca. Foto: RTV SLO/M. J.
Mesto in njegova okolica navdušita marsikaterega obiskovalca. Foto: RTV SLO/M. J.
Cerkev Sv. Jovana
Cerkev obiščejo številni turisti. Foto: RTV SLO/M. J.

Mesto na vzhodni obali Ohridskega jezera postaja med turisti vse bolj priljubljeno. Eno izmed osrednjih makedonskih turističnih središč obiskovalcem poleg samih lepot mesta ponuja tudi veliko naravnih lepot. Kot vsa Makedonija, ki je znana kot izredno zelena dežela, tudi Ohridsko jezero in njegova okolica po lepoti ne zaostajata.

Bogata ponudba za turiste
Seveda pa okolica ponuja tudi veliko možnosti za različne aktivnosti, kot so, na primer, plavanje, surfanje in kolesarjenje, pa tudi veliko kulturnih dogodkov. Tako v poletnih mesecih v mestu ne manjka raznovrstnih glasbenikov, ki do zadnjega kotička napolnijo trge in ulice. Vrhunec turistične sezone nastopi konec julija, ko obiskovalci ob večerih kar preplavijo ohridske ulice.

Sicer pa je mesto znano tudi po bogati kulturni zapuščini. Najstarejši deli mesta izvirajo iz 7. stoletja in tako je v njem mogoče najti številne sledi o bogati zgodovini mesta, ki je od leta 1980 tudi pod kulturnim varstvom Unesca.

Med zelo obiskanimi je majhna cerkvica Sv. Jovana, ki je bila zgrajena v 13. stoletju in se nahaja v bližini centra mesta.

M. J.