Španci sicer niso med največjimi proizvajalci ali vsaj porabniki čokolade na svetu, ne pozabljajo pa na dejstvo, da so bili prav oni tisti, ki so staro celino seznanili z užitki, ki jih prinaša topljenje čokolade v ustih. O tem, kako je čokolada prišla v Evropo, obstaja več različic, dejansko vse pa vključujejo špansko udejstvovanje. Tako naj bi nekaj kakavovih zrn ob vrnitvi v Španijo prinesel že Krištof Kolumb, a kralj Ferdinand in kraljica Isabella nista natančno vedela, kaj bi počela s temnimi fižolčki, podobnimi mandljem, zato niso bili deležni prave pozornosti.
Muzej čokolade v Barceloni pa predstavlja ne le zgodovino čokolade v Ameriki in Evropi, ampak obiskovalce seznanja tudi s pridelovanjem kakavovih zrn, z načini priprave čokolade in kakava, načinom, kako se je iz kraljevih dvorov čokolada počasi preselila tudi med povsem običajne prebivalce, in reklamnimi akcijami, ki so razširjale njeno priljubljenost. Največ slin pa se pocedi ob razstavnih eksponatih, ki so prava paša za oči, le predstavljati pa si je mogoče tudi, kakšen užitek bi pomenili za pravega sladokusca, če bi na primer smel odlomiti kakšen stolp Sagradi Familii, narejeni iz čokolade.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje