Koprski turizem se je lani uspešno povezal z istrskimi lokalnimi ponudniki s področja gastronomije, in to povezovanje bodo nadaljevali tudi v letošnji sezoni. Tudi letošnjo pomlad bodo tako zaznamovali Altroke okusi. V vinski kleti Vinakoper bodo pripravili posebno velikonočno jajce, 26. maja pa bo dvorišče Vinakopra prvo letošnje prizorišče festivala Altroke Istra Gourmet.
Altroke Istra Gourmet je prireditev povezovanja in odlične gastronomije, ki so jo lani ustvarili na pobudo in v pomoč pri okrevanju lokalnih ponudnikov gastronomskih izdelkov po epidemiji covida-19. Festival bo popestril dogajanje zadnje četrtke v mesecih od maja do konca septembra, so zapisali v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper.
Prireditev, ki je zastavljena kot kulinarična tržnica z istrskimi jedmi in lokalnimi vini ter drugimi istrskimi izdelki, se bo iz mesta vnovič selila na več lokacij podeželja. Tako bo konec junija na posestvu Santomas pri Šmarjah, konec julija v Sv. Antonu, konec avgusta v Dekanih, septembrska izvedba pa bo tudi letos v Kopru.
V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper se v zadnjem času čedalje bolj povezujejo z lokalnimi ponudniki. Tako bodo v kratkem objavili povabilo k sodelovanju na festivalih Altroke Istra Gourmet, na katerih bodo dobrodošli ponudniki gastronomskih izdelkov s celotnega območja Sslovenske Istre.
Poleg blagovne znamke in festivala je lani nastala tudi trgovinica s pristnimi istrskimi izdelki v sklopu turističnoinformacijskega centra. V projektu Altroke Istra sodeluje tudi Vinakoper, ki v letošnjo pomlad vstopa z inovativnim gastronomskim izdelkom – velikonočnim čokoladnim jajcem s pralineji, polnjenimi z izborom sladkega muškata in refoška iz kleti Vinakoper.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje