Granada ponuja 112 brezplačnih dejavnosti. Foto: EPA
Granada ponuja 112 brezplačnih dejavnosti. Foto: EPA

V primerjavi cen so sodelovali kraji iz Belgije, Nemčije, Francije Italije, Nizozemske, Avstrije, Švice in Španije. Na spletni strani so primerjali predvsem število brezplačnih atrakcij, cene hrane, pijače in javnega prevoza, število pitnikov ter cene organiziranih izletov po mestu.

Pivo kanček več od dveh evrov

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Po teh merilih se je najbolje odrezala prav Granada, ki je bila na spletni strani proglašena za najugodnejšo "budžetno" evropsko destinacijo. Andaluzijski biser ponuja 112 brezplačnih dejavnosti, povprečna cena organiziranih izletov po mestu pa je šest evrov. Tudi ponočevanje je v Granadi izjemno poceni, saj v kar 86 barih za veliko pivo odštejete le malo več kot dva evra.

Mesto se ponaša z več kot tisoč točkami, kjer nudijo brezplačno internetno povezavo, in 143 pitniki s pitno vodo. Avtobusne vozovnice so ene izmed najcenejših v Evropi, s potovalno kartico je povprečna cena prevoza 0,83 evra.

Dopustovanje v Granadi

Ena izmed glavnih atrakcij mesta je zagotovo palača Alhambra. Sprva je služila kot trdnjava, pozneje pa kot razkošna palača nasridskih emirjev. Poleg islamskega vpliva na arhitekturo se mesto ponaša tudi z gotskimi, renesančnimi in baročnimi stavbami. Ena izmed najzanimivejših stavb v mestu pa je zagotovo granadska katedrala, ki so jo gradili dolgih 180 let.

Palača Alhambra je ena glavnih atrakcij mesta. Foto: EPA
Palača Alhambra je ena glavnih atrakcij mesta. Foto: EPA