Sicer si ta naslov deli z Bahrajnom, a je Katar država z najnižjimi davki na svetu. Davčna stopnja je nič, ne glede na višino dohodka posameznika, država nerada puli denar iz rok svojih državljanov.

Katarci so naredili tudi najdaljšo palico za sebke na svetu, imajo tudi največji kalejdoskop na svetu, ki je uvit proti stropu enega od prestižnih hotelskih preddverij v mestu. Največji na svetu je tudi 360-stopinjski zaslon, ki je ovit okoli najvišje stavbe v Dohi. V Katarju je tudi najdaljši neprekinjeno asfaltiran odsek ceste, ki povezuje Doho s severovzhodom države. Kapaciteta ceste? 20.000 vozil v obe smeri.

Najvišji vlakec smrti v zaprtem prostoru

Pred svetovnim nogometnim prvenstvom so na hitro želeli urediti javni promet, ki ga Katarci zaradi nizkih cen goriva skoraj ne uporabljajo. Mudilo se je zelo, o tem priča tudi podatek, da je naenkrat na enem projektu delalo največ vrtalnih strojev za predore. V tematskem prostoru v Dohi pa najdemo najvišji vlakec smrti v notranjem prostoru, le deset metrov nižje od ljubljanskega nebotičnika.