Foto: EPA
Foto: EPA

Potem se je češka turistka gola sončila na vojnem spomeniku, Američanka se je gola kopala v enem od beneških kanalov, zdaj pa so svoj odmerek groznih turistov dobili še na Amalfijski obali potem, ko se je neka ženska gola navsezgodaj zjutraj fotografirala na stopnicah katedrale v Amalfiju iz leta 1067.

Policija je zaradi dogodka tri osebe ovadila zaradi "obscenih dejanj". Lokacija, katedrala, kjer hranijo posmrtne ostanke Svetega Andreja, ima za domačine poseben pomen, zato so bili še toliko bolj ogorčeni, je povedala umetnostna zgodovinarka Laura Thayer, ki živi v Amalfiju in piše blog Ciao Amalfi.

"Za ljudi je bilo šokantno predvsem to, da se je to zgodilo v cerkvi," je povedala za CNN. "Katedrala je prostor duhovnosti, ki ima poseben pomen za prebivalce Amalfija," je povedala. "Še posebej bronasta vrata iz Konstantinopla, ta imajo zelo poseben pomen, saj izvirajo iz začetkov republike Amalfi. Ta vrata se odpirajo za procesije, poroke, pogrebe ... za trenutke, ki soustvarjajo tukajšnja življenja. Da, je krasno, ampak Amalfi je toliko več kot zgolj lepa kulisa za Instagram."

Neko domačinko, ki je celotni pripetljaj posnela, se na posnetku sliši, kako turiste ozmerja za "nore". "Nagi v cerkvi," se jo sliši, ko je vidno ogorčena.

Predstavnik amalfijske policije je za CNN povedal, da je bila omenjena trojica iz Anglije: fotograf, model in asistent. Ob tem so še dodali, da je policija primer predala tožilstvu.