Palma de Mallorca Foto: Reuters
Palma de Mallorca Foto: Reuters

Na eni najbolj priljubljenih počitniških destinacij – predvsem za nemške in britanske turiste – Majorki, so se odločili, da omejijo oddajanje hotelskih sob. Za ta ukrep so se odločili predvsem zaradi neverjetne gneče, ki je po epidemiji vladala na španskih plažah. Število nočitev bo tako širom otoka v enem dnevu omejeno na 430.000 ljudi . Predsednica majorškega sveta Catalina Cladera je po odločitvi povedala, da si želi več kakovostnega in ne številčnega turizma.

Po tem, ko so po sprostitvi covidnih omejitev na otoku doživeli najboljšo turistično sezono v zgodovini, je ponovno stekel pogovor o nepredstavljivi gneči na majorških plažah. "V letošnjem poletju so nekatere plaže v določenih obdobjih bile prenatrpane," je priznala Caldera. Majorški svet se je prav tako odločil, da bodo v prihodnji sezoni nekoliko poostrili nadzor nad sivo ekonomijo in neuradnim oddajanjem sob.

Priljubljeni nočni klubi pokali po šivih

Oblasti so s tršo roko prijele tudi pijane turiste, ki so po divjih nočeh v klubih delali gnečo na cestah. Hoteli v svojih "All-Inclusive" ponudbah več ne nudijo neomejene količine alkohola, praksa so tri pijače pri kosilu in največ tri pri večerji. Novi predpisi so prav tako prepovedali vesele urice, "pub crawle" in akcijske ponudbe dveh pijač za ceno ene.