Riviera Hyde park se nahaja v osrčju mesta. Plavalna sezona se začne s prvim januarjem in znamenitim plavanjem množice, konča pa na silvestrovo. Plaža je rezervirana za člane plavalnega kluba vsak dan med 6. in 9. zjutraj, nato pa je na voljo ostalim plavalcem, ki si morajo kupiti vstopnico. Plavajo tudi v dežju, pri 0 stopinjah Celzija, skratka celo leto.

Posebne londonske plaže

Precej obiskane pa so plaže vzdolž reke Temze, kar 16 jih je v londonskem pasu, Temzo krasi tudi šest otokov. Fotografiranje in snemanje plaž sicer ni dovoljeno. Po njih vozijo t. i. čolnički z žarom. "Ti čolni z žarom sprejmejo deset ljudi, Z njimi se peljete uro in 40 minut in pečete na žaru," pojasnjuje Morgan Perkins in nadaljuje: "Vožnjo ponujamo vse leto. Poleti je veliko povpraševanja, v enem dnevu pošljemo na reko 60 čolnov, pozimi pa ponudbo čolnov z žarom zelo zmanjšamo. Takrat je veliko povpraševanja po čolnih s toplo kopeljo."

"Vsak čoln ima določenega kapitana, ki ne sme piti alkohola, vsi drugi na čolnu pa lahko. Nič nimamo proti, če so stranke hrupne in se zabavajo, dokler kapitan ne pije, je v redu," še pravi.

Riviera na Temzi ponuja tudi športne aktivnosti. "Vse leto lahko veslamo. Le ko je gosta megla ali ko se bliska, ne smemo. Strela lahko namreč udari v čoln. Dež sploh ni ovira. Ko je vetrovno, so lahko na reki valovi, če piha proti toku, a kljub temu lahko veslamo," pojasnjuje predstavnik veslaškega kluba Nigel.

"Veslam vsaj trikrat ali štirikrat na teden. Lani marca sem spet začela veslati, tako da veslam leto in pol. Veslala sem že pred 30 leti, ko sem študirala. Veslanje je dobra telesna vadba, svoboda in druženje s prijatelji. Tu imam čudovito družbo. Veslanje me osvobaja in sprošča, čeprav je trdo delo. Skupaj moramo veslati v ritmu. Ko nam gre dobro, je to kot meditacija, veslanje je usklajeno in misliš le na čoln. Ob tem se sprostim," pa prednosti veslanja našteva Jackie.

Kljub pregovorno muhastemu angleškemu vremenu riviera nikoli ne počiva.