Vožnja z vlakom po Alpah ponuja čudovite prizore. Foto: Pixabay
Vožnja z vlakom po Alpah ponuja čudovite prizore. Foto: Pixabay

Mladi, ki želijo odkrivati Alpe na podnebju prijazen način, lahko prijave oddajo na spletni strani www.yoalin.org, žirija, sestavljena iz nekdanjih popotnikov, pa bo izbrala 150 novih.

Kot so sporočili iz organizacije Cipra, bodo imeli mladi z vozovnico Interrail v poletnih mesecih dostop do vseh vlakov in večine avtobusov na območju Alp. Izbrane udeležence bodo konec junija povabili na uradni predstavitveni dogodek v Bohinju, kjer bodo lahko spoznali druge potnike in ambasadorje ter skupaj načrtovali potovanja. Julija, avgusta in septembra bodo v različnih alpskih državah potekali še trije tako imenovani "hub dogodki", so dodali v Cipri.

Udeleženci projekta lahko svoja doživetja delijo na družbenih omrežjih ter svoje najboljše fotografije in zgodbe prijavijo na natečaj. Ti bodo oktobra na zaključni prireditvi v Bernu prejeli nagrade.

Mladinski svetovalni svet Cipre in Cipra International se kot nosilca projekta Yoalin zavzemata za podnebju prijaznejša, ozaveščena in cenovno dostopnejša potovanja v Alpah. Projekt finančno podpirajo pogodbenice Alpske konvencije Avstrija, Lihtenštajn, Švica in Slovenija.