Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ena največjih svetovnih letalskih družb Delta Air bo za povezavo med New Yorkom in Dubrovnikom uporabljala letalo Boeing 767-300 z 226 sedeži. "Glede na to, da je Hrvaška ena prvih evropskih držav, ki se je znova odprla za potnike iz ZDA, smo na veliko povpraševanje odgovorili z uvajanjem teh poletov," je povedal višji podpredsednik Delta Aira Joe Esposito.

Tudi direktor Hrvaške turistične skupnosti (HTZ) Kristjan Stančić je ocenil, da bodo lahko z novo letalsko povezavo gostili občutno več Američanov, kot so jih doslej. Poudaril je, da gre za tretjo napovedano neposredno letalsko povezavo med ZDA in Hrvaško, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Prejšnji mesec je vzpostavitev neposredne letalske povezave med newyorškim letališčem Newark in Dubrovnikom napovedala še ena znana letalska družba v ZDA United Airlines. Z 8. julijem bodo letala Boeing B767-300ER družbe s sedežem v Chicagu trikrat tedensko povezovala vzhodno obalo ZDA in jug Dalmacije.

Vzpostavitev letalskih povezav Dubrovnika z New Yorkom in Los Angelesom je za 21. junij napovedala hrvaška čarterska letalska družba Pragusa.One. Prejšnjo nedeljo so zagotovili, da bo vsaka izmed dveh povezav imela po tri tedenske polete. Za potovanje med letališčema Newark v New Yorku in dubrovniškim bodo uporabljali letala Airbus A330-300 z 281 sedeži, medtem ko bodo potnike na povezavah med Los Angelesom in Dubrovnikom vozili z Airbusom A340, ki ima 263 sedežev, je na svoji spletni strani poročal hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.