Tarča teh potnikov so kabinsko osebje in preostali potniki. Foto: Pixabay
Tarča teh potnikov so kabinsko osebje in preostali potniki. Foto: Pixabay

V zadnjih mesecih je na letalih vse več potnikov, ki uživajo alkohol in mamila ter se nato vedejo neprimerno in nasilno, je opozoril izvršni direktor nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair Michael O'Leary.

Zaradi vse več omenjenih težav se je tako zavzel za omejitve prodaje alkohola na letališčih. S ciljem omejiti incidente se potnikom po njegovo ne bi smelo prodati več kot dve pijači na potovanje.

"Nočemo obsojati ljudi, ki spijejo kakšno pijačo. A medtem ko je ljudem prepovedano voziti pod vplivom alkohola, jim še vedno dovolimo na letala," je dejal in dodal, da osebje ob vkrcavanju potnikov ne more prepoznati vseh vinjenih oseb, posebej če pridejo v skupini.

"Dokler lahko stojijo in se gibljejo, bodo prišli čez. Ko letalo vzleti, pa se začnejo težave z neprimernim vedenjem," je opisal. Kot je pojasnil, dodatne težave nastajajo zaradi zamud pri odhodih letal, ko potniki užijejo še več alkohola.

"Nekoč so tisti, ki so preveč spili, na koncu opešali ali zaspali, zdaj pa so ti ljudje tudi na tabletah in praških. Gre za to mešanico" je bil oster in poudaril, da tako človek postane bolj agresiven in ga je čedalje težje obvladati.

Tarča teh potnikov so kabinsko osebje in preostali potniki. Po njegovo gre za vseevropsko težavo, najhuje pa je na poletih na nekatere španske in grške otoke, predvsem na linijah iz Velike Britanije na destinacije, kot je španska Ibiza.