Foto: Reuters
Foto: Reuters

V raziskavo so zajeli arhitekturne stavbe, umetniške galerije, gradove, zgodovinske atrakcije, muzeje, tematske in vodne parke, ture ter živalske vrte in akvarije.

Ključni izsledki? Na prvem mestu kot najbolj precenjena atrakcija je tura po snemalnih lokacijah Harryja Potterja v sklopu studiev Warner Bros v Londonu.

V tem muzeju, posvečenem priljubljenemu literarnemu in filmskemu junaku, so razstavljeni rekviziti, spominki in drugi predmeti iz priljubljene franšize, na TripAdvisorju pa je prejel več kot 8000 negativnih komentarjev glede vstopnine.

Vstopnice za turo stanejo od 50 funtov (58 evrov) dalje, obiskovalce pa so še bolj zmotile cene spominkov in daril v muzejski prodajalni.

Tudi drugo in tretje mesto zasedata angleški atrakciji, Legoland in London Eye, za petami pa jima je Burdž Kalifa v Dubaju. Za vstop v najvišjo stavbo sveta boste odšteli okoli 43 evrov, za najvišje nadstropje pa tudi do 170 evrov.

Med najbolj precenjenimi atrakcijami Evrope najdemo še vzpon z gondolo na Madeiri, Modro laguno na Islandiji, trg pred monaško igralnico, Trg Svetega Marka v Benetkah, Božičkovo vas na Finskem in vrtove Tivoli v Københavnu.

Od atrakcij zunaj Evrope pa so se visoko uvrstili Universal Studios in Magic Kingdom Park (oboje na Floridi), naravni park Xcaret v Mehiki, CN Tower v Torontu, zaliv delfinov Ocho Rios na Jamajki, palača Topkapi v Turčiji, palača Udaipur v Indiji, narodni park Kakum v Gani, center žiraf v Keniji in Table Mountain v Južni Afriki.