Vino v vinarni Tikveš pridelujejo že od leta 1885: na leto predelajo 30.0000 ton grozdja, iz katerih nastane 22 milijonov litrov vina. Njihova vinska klet, iz katere na prodajne police pride 30 vrst vina - med njimi tudi penina -, zavzema 6.500 kvadratnih metrov.
Vinarna Tikveš, skupaj z vinogradi imajo v lasti 100.000 kvadratnih metrov zemlje, iz srca makedonskega vinorodnega območja izvaža svoja vina na Hrvaško in v Srbijo, pa tudi v države Evropske unije, Kanado in ZDA.
V letu 2007 je podjetje s 350 zaposlenimi prodalo za 21 milijonov evrov vina, v letu 2010 pa želijo doseči "magičnih" 30 milijonov evrov.
Kako nastaja makedonsko vino - od trgatve do hranjenja v vinskih sodih - si oglejte v spodnji fotogaleriji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje