Saj ni važno, kako se jim reče. Obožujejo jih gurmani po celem svetu. Foto: EPA
Oglas
Omenjene gozdne dobrote ne veljajo za poslastico le pri nas. Pojavljajo se na jedilnih listih od Tokia do Los Angelesa.
Obare, juhe, omlete, kot hladni prigrizki, na žaru, v omakah, vložene … da le niso strupene. Pamet v roke. Gobo utrgamo le, če smo popolnoma prepričani, da je užitna. Spodaj so utrinki iz širnega »gobjega« sveta.
L. D.
Gobe matsutake so na Japonskem sila cenjene. Prav tako pa so drage. Za kilogram vzgojenih na Japonskem je treba odšteti kar 34 evrov (gojene v Severni Koreji so dvakrat cenejše, a je njihova dobava zaradi znanih političnih okoliščin motena. Foto: EPAV Rusiji jih obožujejo navadni ljudje ... Foto: EPA... in predsedniki. Foto: EPANa Kitajskem je tržnico brez pestre izbire gob težko najti. Foto: EPA
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje