Ste gurmansko-pustolovske narave? Poskusite najbolj nenavadne sladice na svetu, ki velikokrat dejansko niso sladke. Vabimo vas na nenavadno gurmansko potovanje.
Ko jemo priljubljene gumijaste medvedke, seveda vemo, da ne jemo medvedov. No, vsepovsod oz. vedno pa ni (bilo) tako. Ko so okoli prve svetovne vojne Britanci jedli Percy Pigs, se jih veliko ni zavedalo, da je v sladici s smejočim prašičkom dejansko svinjska želatina, ki je sladici dajala obliko.
Dejansko se velikokrat zgodi, da sladice sploh niso sladke, je pa tudi res, da se pomen besede sladko razlikuje od države do države: iz lastnih izkušenj lahko povem, da beseda sladko v državah Bližnjega vzhoda dobi čisto nov pomen. Seveda so pri izdelavi sladic ključnega pomena tipične lokalne sestavine: fižol se tako pojavlja v številnih azijskih sladicah, Španci pri izdelavi pogosto uporabljajo cvetje, Mehičani pa s pekočim čilijem v sladicah poskrbijo bodisi za vaše navdušenje ali pačenje. Američani na primer pa veljajo za precej konzervativne, kar se tiče izumljanja nenavadnih sladic, seveda pa vedno obstajajo izjeme: tako kalifornijsko podjetje HotLix v slaščice dodaja insekte, črve in škorpijone. Zveni mikavno, ne?
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje