Po prvem dnevu smo prijadrali na Rab, ki me je očaral predvsem v kulinaričnem smislu. Foto: RTV SLO
Po prvem dnevu smo prijadrali na Rab, ki me je očaral predvsem v kulinaričnem smislu. Foto: RTV SLO

Ena prvih opazk, ki jih človek prejme, če pove, da je bil na jadranju, je zelo velikokrat namenjena ceni. Opazke o tem, da gre za drag šport in da je zanj treba globoko seči v žep, pa, vsaj po mojih izkušnjah, niso na mestu.

Tokrat sem čare jadranja okusila tretjič in prav vsakokrat sem se, skupaj s prijatelji, muzala, češ kako dobro smo jo odnesli. Res, če človek malo pobrska in povpraša naokrog, lahko preživi nepozabne počitnice daleč proč od hotelov in cest.

Sredi morja, ko naključno najdeš čudovite zalive, si človek res nabere moči za delovne dni. In spomini na veter in sonce te grejejo še daleč v zimske dni. Cene najema jadrnic so različne, vseeno pa velja, da so do konca junija in po avgustu precej nižje kot sredi poletja. Takrat je tako ali tako prevroče in po navadi tudi ne piha.

K. T.

V sončnem jutru je mesto Rab naravnost zasijalo. Foto: RTV SLO/K.T.
Tu pa tam smo že srečali kakšno jadrnico, a prevelike gneče ne na morju ne v marinah še ni. Foto: RTV SLO/K.T.
Blizu Molata je zaliv, ki jemlje sapo. Morje je prvič letos v vodo privabilo tudi najbolj zmrzljive člane posadke. Foto: RTV SLO/K.T.
Del bavarie 46, jadrnice, v katere razkošje smo se kar zaljubili. Foto: RTV SLO/K.T.
V Zadru se tako kot drugod že začenja turistična sezona. Srečali smo celo Čilence in Mehičane. Foto: RTV SLO/K.T.
Rastje otokov je zelo različno, ponekod smo celo od daleč vohali omamen vonj žajblja. Foto: RTV SLO/K.T.
Nekaj najlepšega se je zasidrati v neobljudenem zalivu in gledati čarobni sončni zahod. Foto: RTV SLO/K.T.