Na praznične dni je poleg stacionarnih gostov Bled obiskalo tudi več tisoč enodnevnih obiskovalcev, ki so se lahko udeležili tudi kresovanja na smučišču Straža, kamor so se pripeljali z brezplačno sedežnico. Foto: RTV  SLO
Na praznične dni je poleg stacionarnih gostov Bled obiskalo tudi več tisoč enodnevnih obiskovalcev, ki so se lahko udeležili tudi kresovanja na smučišču Straža, kamor so se pripeljali z brezplačno sedežnico. Foto: RTV SLO
Na Gorenjskem primanjkuje zdravnikov. Foto: RTV SLO

Gostje na Bledu, med katerimi je bilo kar 96 odstotkov tujcev, so med 27. aprilom in 2. majem ustvarili skoraj 11.000 nočitev. Povprečna zasedenost blejskih hotelov, ki ponujajo 2.300 postelj, je bila tako med prazniki 90-odstotna. To je bistveno bolje kot lani, pojasnjuje v. d. direktorja zavoda za pospeševanje turizma Bled Eva Štrovs Podlogar.

Sicer pa je praznike na Bledu zaznamovalo tudi svetovno prvenstvo v taekwondoju, na katerem je sodelovalo kar 900 udeležencev iz 69 držav, ki so seveda dodobra zapolnili blejske nočitvene zmogljivosti.

Prazniki uspešni tudi v Bohinju
Pestro je bilo med prazniki tudi v Bohinju, kjer so bili gostom in obiskovalcem Bohinja na voljo posebni dopustniški paketi. Ti so poleg namestitve vključevali tudi športne aktivnosti in tako privabili številne turiste, ki so turistične kapacitete zasedli okoli 70-odstotno.

Tamkajšnja turistična organizacija Kranjska Gora podatkov o turistični zasedenosti med prazniki za zdaj še ni pripravila, ocenili pa so, da je bil turistični obisk njihovih krajev razmeroma velik.

Na Gorenjskem primanjkuje zdravnikov
Sicer pa se gorenjski turistični kraji - podobno kot obalna mesta - med turistično sezono spopadajo s pomanjkanjem zdravnikov. To bi lahko bilo še posebej problematično letos poleti v Bohinju in na Bledu.

V prihodnjih mesecih se bo namreč razpolovilo število zdravnikov v tamkajšnjih zdravstvenih domovih, zato bi Osnovno zdravstvo Gorenjske moralo najti nove zdravnike.