V Kopru so na svoj račun prišli ljubitelji sladic. Foto: Sladka Istra
V Kopru so na svoj račun prišli ljubitelji sladic. Foto: Sladka Istra

Z razstavo tort in predavanjem Janeza Bogataja o tortah v Sloveniji se je v Kopru začela prireditev Sladka Istra. Prireditev, ki jo je Turistična organizacija Koper pripravila drugo leto zapored, se je uradno začela z razglasitvijo zmagovalcev natečajev za najizvirnejšo istrsko sladico, najboljši sladki muškat in najboljšo torto. V Pretorski palači so odprli tudi razstavo o zdravilnih in užitnih zeliščih v Istri.

V središču zdrave sladice
V soboto in nedeljo je bilo na približno 90 stojnicah v Kopru mogoče poskusiti ali kupiti tradicionalne sladice iz Slovenske Istre in drugih delov Slovenije in tipične sladice iz tujih držav. Posebna pozornost je bila namenjena zdravim sladicam, organizirano je bilo vodeno spoznavanje istrskih sladic.

Več o prireditvi preberite tukaj.
Prireditelji so pripravili bogat spremljevalni program s predavanji, kuharskimi delavnicami za otroke in odrasle in vodenim spoznavanjem istrskih sladic. Obiskovalci so lahko v živo spoznali, kako nastaja poročna torta, odvil se je tudi slikarski ex-tempore.