Upravljavci smučišča Krvavec zagotavljajo, da jim novih načrtov nikakor ne zmanjka. Foto: RTV SLO
Upravljavci smučišča Krvavec zagotavljajo, da jim novih načrtov nikakor ne zmanjka. Foto: RTV SLO
Jubilej smučišča Krvavec

S stalnimi posodobitvami, med katere sodijo tudi nove naprave, želijo na Krvavcu še naprej privabljati številne smučarje, ki bodo podjetju zagotovili dobro poslovanje.

Smučišče Krvavec velja za eno najsodobnejših, najbolje urejenih in najbolje obiskanih slovenskih smučišč, kar potrjuje tudi naziv naj smučišča, ki si ga je pridobil v zadnjih dveh letih, je v sporočilu za javnost zapisal direktor Rekreacijsko-turističnega centra (RTC) Krvavec Srečko Retuznik.

Kljub številnim številnim vzponom in padcem, zelenim zimam in različnim lastniškim strukturam je Krvavec tudi poslovno v dobri kondiciji in v zadnjih letih uspešno dosega zastavljene številke obiskovalcev, ki so lansko sezono dosegle celo rekordnih 226.000.

A lansko številko bodo na Krvavcu, kjer imajo vsako leto okoli 3,5 milijona evrov prihodkov, le težko dosegli, saj jim je v prvih treh tednih nove sezone veliko težav povzročalo vreme, zaradi česar so na smučišču našteli precej manj smučarjev, pa čeprav je snežna odeja visoka kar 170 centimetrov in so pripravljene vse naprave ter proge.

Na Krvavcu nadaljujejo obsežne naložbe in za njih so samo letos namenili 2,5 milijona evrov. Največ sredstev so porabili za novo štirisedežnico Tiha dolina, ki bo z zmogljivostjo 2.000 oseb na uro obiskovalce z Gospince do Tihe doline popeljala v manj kot štirih minutah. Pred novo sezono so posodobili tudi sistem umetnega zasneževanja in kupili deset novih snežnih topov ter ob tem uredili eskimsko vas in zgradili potrebni predor.

C. R.

Jubilej smučišča Krvavec