Na Bledu se najslabše godi zasebnikom. Foto: EPA
Na Bledu se najslabše godi zasebnikom. Foto: EPA
Kranjska Gora z okolico, kamor spada tudi Gozd Martuljek, ima še veliko neizkoriščenega turističnega potenciala. Foto: RTV SLO

Na Bledu, v Bohinju in v Kranjski Gori so zadovoljni z avgustovskim rezultatom, v preteklih dveh mesecih pa je bila zasedenost nekoliko slabša. Na Bledu so imeli 4-odstotno rast nočitev v juliju, a je to po besedah direktorice blejske turistične organizacije Eve Štravs Podlogar predvsem zasluga izjemno dobre zasedenost kampa Zaka. Hotelske kapacitete so bile zasedene podobno kot lani, slabše pa je šlo zasebnikom.

V Bohinju so najmanj zadovoljni s predsezono, tako kot v Kranjski Gori pa upajo, da bo vreme zdržalo čim dlje v avgust in tudi september.

Gozd Martuljek s štirimi zvezdicami

V Gozdu Martuljku, ki je bil nekoč priljubljeno klimatsko zdravilišče, naj bi v letu dni zrasel nov turistični kompleks.

Poleg prenovljenega hotela Špik bodo zgradili še dodatni hotelski objekt, na mestu kampa pa bo zraslo apartmajsko naselje. Projekt je vreden 13 milijonov evrov.

Hotel s štirimi zvezdicami
Stari, pred 50 leti zgrajeni objekt ob hotelu Špik, so že podrli, na njegovem mestu pa bo zrasel hotel, ki bo skupaj s hotelom Špik nudil 60 novih sob kategorije štirih zvezdic, 350 kvadratnih metrov bazenskih površin, sodobni wellnes center in prostore za šport.

Na mestu kampa bodo postavili 45 apartmajskih hišic, trgovino, gostinski lokal, športni objekt in prostor za avtodome. Krajani so projektu sicer nasprotovali zaradi bojazni, da bi investitor hišice prodal zasebnim kupcem, a ta zagotavlja, da bodo apartmaji namenjeni turistični ponudbi in da je strah krajanov, da se bo kraj spremenil v spalno naselje, odveč. Kampa ne bo, ker je bilo povpraševanje po teh storitvah premajhno ne bi preživel, je še pojasnil Aleš Topolšek, direktor podjetja Hit Alpina.

Gradnja kompleksa, ki naj bi dal turizmu na tem območju nov zagon, se je že začela. Projekt bo zgrajen do poletja leta 2009, del sredstev pa je prišel tudi iz sklada za regionalni razvoj.