Na vrh Krvavca bo odslej vozila nova šestsedežnica. Foto: RTV SLO
Na vrh Krvavca bo odslej vozila nova šestsedežnica. Foto: RTV SLO
Kranjska Gora
Kranjskogorsko smučišče si je že pred sezono nadelo zmagovalno titulo: za najdražje smučišče. Foto: RTV SLO

Dan smuke na kranjskogorskem smučišču bo odraslega v sezoni 2006/2007 stal 6.710 tolarjev. Nekaj manj, 6.000 tolarjev, bo treba odšteti za smuko na Rogli ali Krvavcu, še 100 tolarjev manj pa za smuko na Mariborskem Pohorju.

Večje, hitreje, močneje
Sezona se predvidoma začne v začetku decembra. Ljubitelji smučanja bodo kljub visokim cenam letos lahko uživali na šestih novih žičnicah. Nova šestsedežnica Stari vrh bo zamenjala dosedanjo dvosedežnico in bo s tem povečala zmogljivost prevozov in zmanjšala čakalno vrsto predvsem na večerni smuki.

Na Soriški planini bo začela delovati dvosedežnica Lajnar. Krvavec se bo letošnjo sezono ponašal z novo šestsedežnico Vrh Krvavca, ki bo zamenjala dosedanjo dvosežnico. Na poligonu Mariborskega Pohorja bo nova štirisedežnica Poštela zamenjala dvosedežnico. Na Kopah so zamenjali najdaljšo vlečnico z največjo višinsko razliko z novo štirisedežnico. Na manj poznanem smučišču Ivarčko-Ošven pod Uršljo goro bo dosedanjo dvosedežnico zamenjala nova štirisedežnica.

Dodatna ponudba in obisk z roko v roki
Da pa bi se poleg cen dvignila tudi raven ponudbe v smučarskih središčih, pospešeno gradijo nastanitvene zmogljivosti (Mariborsko Pohorje, Kranjska Gora, Kope, pospešeno se pripravlja na gradnjo Cerkno).

Cene enodnevnih smučarskih vozovnic za odraslega brez popustov:

- Kranjska gora: 6.710 SIT
- Rogla, Krvavec: 6.000 SIT
- Mariborsko Pohorje: 5.900 SIT
- Vogel: 5.300 SIT
- Golte: 5.280 SIT
- Kanin: 5.250SIT
- Kobla: 4.700 SIT
- Stari vrh: 4.300 SIT

Veliko se vlaga tudi v dodatno zasneževanje in razsvetljavo smučarskih prog za vse bolj aktualno nočno smučanje. To je pomembno za varno in udobno smuko. Raste tudi druga ponudba na smučiščih (novi otroški vrtci na snegu, parki za deskarje in smučarje, izposojevalnice za smučarko opremo ter podobno).

A. J.