V novem mladinskem hotelu je gostom na voljo 20 postelj. Foto: Igor Jurišič
V novem mladinskem hotelu je gostom na voljo 20 postelj. Foto: Igor Jurišič
Kopalnica kolesarskega hotela
Hotel ima lepo urejene toaletne prostore. Foto: Igor Jurišič

Objekt v najstarejšem slovenskem mestu, kjer že imajo en mladinski hotel, je slovesno odprl ptujski župan Štefan Čekan. Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije, je povedal, da je kolesarski mladinski hotel okolju najbolj prijazen in da so podobni mladinski hoteli v Evropi in v svetu v porastu.

Jurišič je povedal tudi, da na Ptuj prihaja vedno več turistov na kolesih. Eden izmed razlogov je ta, da avstrijska karta kolesarskih poti vsebuje tudi kolesarske poti v Sloveniji, drugi pa je ta, da kolesarstvo postaja najbolj priljubljena prostočasna dejavnost v Evropi pa tudi v Sloveniji.

Ciljni gostje so kolesarji
Objekt je v prvi vrsti namenjen kolesarjem, saj so sobe opremljene z motivi kolesarstva, z veseljem pa bodo sprejeli tudi druge goste. Na voljo imajo šest sob, od tega je ena šestposteljna, dve sta štiriposteljni, tri sobe pa so dvoposteljne. Hotel ima urejene toaletne prostore in skupno kuhinjo, kot se za hotel take vrste spodobi, pa sta v bližini tudi kolesarska trgovina in kolesarski servis.

V Podravju se morajo turistični delavci zdaj osrediniti na urejanje in označevanje kolesarskih poti ter tiskanje kolesarskih zemljevidov. Na Ptuju so prepričani, da bo, ko bo prihodnje leto urejena podravska kolesarska pot od Dravograda do Ormoža, hotel neprestano poln in da bo še primanjkovalo prenočišč, namenjenih izključno turistom na kolesih.