V. d. direktorja STO-ja se je prvič predstavil javnosti. Foto: RTV SLO
V. d. direktorja STO-ja se je prvič predstavil javnosti. Foto: RTV SLO

V. d. direktorja Slovenske turistične organizacije (STO) je med svojo prvo predstavitvijo programa povedal, da bo skušal Slovenijo dokončno uveljaviti kot letalsko destinacijo, STO pa narediti predvsem kot servis gospodarstva. Med njegovimi prvimi nalogami bo objava razpisa za generalnega direktorja STO-ja, na katerega se bo zanesljivo tudi sam prijavil.

Piciga pravi, da je vlada usmerjena na enakomeren razvoj vseh regij v Sloveniji in k razvoju malega in srednjevelikega podjetništva, ustrezno pa morajo biti zastopani tudi veliki turistični gospodarski subjekti.

Delo se nadaljuje
Projekti STO-ja kljub menjavi vodstva potekajo normalno, zatrjuje Piciga. V nedeljo tako pripravljajo predstavitev slovenskega turizma v Izraelu, za junij pa so predvidene še prva delavnica, namenjena wellnesu v Termah Olimje, predstavitev nove linije Adrie Airways v Barceloni, v dogovoru pa je tudi predstavitev v Belgiji, vezana na projekt Wizz air.

Picigo je vlada za vršilca dolžnosti imenovala prejšnji četrtek, potem ko je iz osebnih razlogov 26. maja odstopila Barbara Gunčar. Ugibanja o njeni zamenjavi so se sicer pojavljala, že vse odkar je notranja revizija o porabi sredstev na STO-ju ugotovila določene nepravilnosti. Revizijo je odredil gospodarski minister Andrej Vizjak.