Na sejmu lahko poizkusite številne slovenske domače dobrote. Foto: MMC RTV SLO
Na sejmu lahko poizkusite številne slovenske domače dobrote. Foto: MMC RTV SLO
Sejem turizem in prosti čas
Izdelke iz medu boste našli na kar nekaj slovenskih stojnicah.

V ospredju Sejma turizem in prosti čas so predstavitve slovenskih turističnih krajev in regij iz vse Slovenije. S projekti Slovenske turistične organizacije, Turistične zveze Slovenije in drugih posamičnih akterjev je predstavljena celovita ponudba naše dežele.

Predstavljajo se tudi nekaj drugih držav
Poleg slovenske ponudbe se na sejmu predstavljajo tudi države iz tujine (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija, Španija ter Turčija) in številne agencije, ki tržijo svetovne destinacije.

Poskrbljeno je tudi za vse tiste, ki želite pridobiti več informacij o kvalitetnem preživljanju prostega časa. V sklopu kolesarskega turizma si je na sejmu mogoče ogledati ponudbo koles in opreme, specializirano ponudbo in storitve, kolesarske poti ter strokovno literaturo. Celovito je predstavljena tudi slovenska golfponudba, organizator pa podrobneje predstavlja tudi deskanje – "windsurf, kitesurf in surf" – na sejmu boste dobili potrebne informacije o deskarski opremi, šoli deskanja, deskarskih potovanjih itd. V tem sklopu je tudi komisijska prodaja rabljene deskarske opreme, predstavitev klubov, tekmovalcev in specializiranih spletnih strani.

Conventa in Sejem plovil
V sklopu sejemskega dogajanja je potekal tudi sejem Conventa, kjer je bila v ospredju predstavitev kongresne dejavnosti, še vedno pa si lahko ogledate 5. Sejem plovil (več o plovilih si preberite in oglejte tukaj).

Pestro je tudi obsejemsko dogajanje: otroci se lahko spustijo po majhnem smučišču na ploščadi Gospodarskega razstavišča, izvajajo se poljudno-strokovna predavanja, okrogle mize, najrazličnejše predstavitve in pogostitve, predstavitev gorskega in BMX-kolesarjenja in še in še.

Jure Rejec