Slovenska specialiteta je Kraški pršut. Krajevna skupnost Tomaj bo 26. maja odprla vrata vinskih kleti in na ogled postavila svoje znamenite pridelke. Vinske kleti idiličnih kraških vasic bodo ponujale degustacijo vin, pršutarna Kras pa bo odprla vrata za obiskovalce, ki jih zanima, kako nastaja pršut - kraški seveda.
Da je pršut doma na Krasu ve skoraj vsak Slovenec. Manj Slovencem pa je poznan podatek, da se je v tem delu Slovenije rodil pesnik Srečko Kosovel, čigar hiša bo na dan odprtih vrat na Krasu sprejemala obiskovalce.
Če pa vas zanima zgolj vino, si poleg vinskih kleti lahko ogledate še najstarejšo trto na Krasu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje